Jeśli masz się za kinomana i znawce kina NIE OGLĄDAJ szkoda twojego czasu i nerwów.
Podczas oglądania tego filmu niejednokrotnie odnosiłem wrażenie że scenarzysta przesypiał swoje lekcje historii w szkole. Fabuła w tym filmie wygląda tak jakby tło historyczne było tylko pretekstem do opisywanych wydarzeń i stąd film wyszedł wyjątkowo głupi, naiwny i naciągany.
4/10 za film
i pała z historii dla scenarzysty.
"Fabuła w tym filmie wygląda tak jakby tło historyczne było tylko pretekstem do opisywanych wydarzeń"... Tak, nie jest to film historyczny, zdecydowanie. Ale co w tym złego? Ten film ma pokazać świat oczami dziecka, musi być naiwny. Polecam przeczytać książkę, na podstawie której powstał film.
Dziwne, oglądając cały film czułem narastające napięcie, że coś nie wyjdzie tak jak powinno. Mimo wszystko nie spodziewałem się takiej końcówki. 9/10
Moim zdaniem można się było spodziewać takiego zakończenia, bo ja się go właśnie spodziewałam.
Ponadto postać tego małego Niemca, który jest tak niewyobrażalnie nieświadomy wszystkiego, co się wkoło niego dzieje trochę mnie śmieszy.
Mimo wszystko daję 6, bo koniec końców film ten jednak mnie poruszył. Geniuszem jest moim zdaniem chłopiec grający Żyda!
W każdym razie mnie również dziwi aż tak wysoka nota, co nie znaczy, że film uważam za zły.
Ja uważam się za kinomana i znawcę kina. Wiem gdzie najlepiej jest w kinie siedzieć, jak kupić bilet, z czego zrobione są najczęściej fotele, w jakich kinach jest najlepszy popcorn i ile średnio trwają reklamy przed filmem. Byłem już w wielu kinach i mogę powiedzieć, że jestem ich znawcą, a popatrz film mi się podobał.
tak gaclav!!! tak trzymaj, najlepsza wypowiedz na tej stronie! ja tez jestem kinomanka!!! i film mi sie podobal! siegne napewno po ksiazke
nie wszyscy go zrozumieli zwlaszcza ci co tu sa wazniejszymi "kinomanami"
od dawna ludzie bazuja sie na tym co krytyka mowi, a nie maja wlasnej oceny! a ja mam w d........krytyke, oskary mam wlasne zdanie i to co mi sie podoba to mi sie podoba
hej pozdrawiam wszystkich znawcow!!