Czy ktoś mógłby napisać jak skończył się film? Oglądałam go na stronie z limitem i niestety nie udało mi się obejrzeć do końca,mimo 4-krotnego ładowania (taki urok limitów).Szkoda mi czasu na kolejne ładowanie. Interesują mnie wydarzenia od momentu,w którym umiera babcia Bruno.
na pogrzebie dochodzi do sprzeczki między matką i ojcem Bruno. Bruno godzi się ze Szmulem. Dochodzi do coraz częstszych konfliktów między rodzicami Bruno. W końcu decydują, że to nie jest otoczenie dla dzieci więc matka, siostra i Bruno mają się wyprowadzić. Ojciec chłopca musi zostać. Gdy Bruno mówi o tym Szmulowi, ten mówi że zaginął jego tata (Szmula). Bruno odkrywa, że można zrobić podkop do obozu i obiecuje, że przejdzie do obozu w dniu jego wyjazdu, by za to, że go wcześniej zawiódł, mógł się zrewanżować i pomóc znaleźć jego tatę. Szmul załatwia mu ubranie więźniów i Bruno przechodzi do obozu. Rodzice odkrywają wyjście chłopca do obozu. Wraz z żołnierzami bięgną jego śladami. W tym samym czasie, po krótkich poszukiwaniach, Bruno i Szmul idą do baraku Szmula. Po chwili wszyscy znajdujący się w baraku są przegonieni do komory gazowej. Ojciec Bruno wbiega do obozu. Szuka wszędzie syna, wbiega do pustego baraku Szmula. Dochodzi do niego co się mogło wydarzyć. Krzyczy. Słyszy to matka chłopca. Również zdaje sobie sprawę, co mogło się wydarzyć. Bruno i Szmul zostają zagazowani.