Chłopiec w pasiastej piżamie

The Boy in the Striped Pyjamas
2008
8,1 420 tys. ocen
8,1 10 1 419572
6,2 28 krytyków
Chłopiec w pasiastej piżamie
powrót do forum filmu Chłopiec w pasiastej piżamie

dziwne

ocenił(a) film na 3

czy tylko mi ten film sie nie pdoobal i uwazam go za totalna amatorke!?
3/10

kubusss69

Pewno napisy końcowe które z pewnością tylko oglądał w tym filmie :) Musze przyznać, że owe napisy zostały zrobione po amatorsku.

ocenił(a) film na 10
Sir_Psycho_Sexy_

Jak już piszesz post to przydałoby się napisać co Ci się w filmie nie podobało i co według Ciebie było amatorsko zrobione...

ocenił(a) film na 3
kubusss69

Pozwól, że sam zdecyduje o treci wlasnego posta i o tym co by sie przydalo a co nie, zgodnie z tematem postu, chce wiedziec czy jestem osamotniony w swoim odczuciu, dalsze wywody na tym etapie mnie nie bawia, bedac fanem filmu powinienes skoncentrowac sie raczej na innych postach.

p.s. co do wyjasnienia slowa amatorka, odsylam do slownika, podczas poszukiwan miej na uwadze ze piszac amatorka mialem na mysli amatorszczyzne/amatorstwo, nie mylic z kobieta trudniaca sie tym "fachem"

pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
Sir_Psycho_Sexy_

Przepraszam ale to nie moja wina, że nie umiesz w jakikolwiek sposób uargumentować swojej wypowiedzi a tym bardziej obronić swoją tezę... Jako "fan" owego filmu chciałbym wiedzieć co sie w filmie innym nie podobało tzn. Tobie bo jak na razie jednak jesteś "osamotniony w swoich odczuciach".
A szczeniackie odzywki typu "odsyłam do słownika" możesz mówić patrząc w lustro bo wyobraź sobie, że niektórych osób zakres słownictwa jest o wiele bardziej rozwinięty...:P

ocenił(a) film na 7
Sir_Psycho_Sexy_

Na pewno nie jest spektakularny, zwłaszcza na tle takich hiciorów ostatnich miesięcy jak "Slumdog". Powiedziałabym nawet, że jest skromny. Co nie znaczy, że amatorsko zrobiony.

ocenił(a) film na 3
elektrowanilia

Ja go na pewno spektakularnym nie nazwalem, natomiast na miano skromnego filmu tez nie zasluguje. Skromne filmy, to dla mnie np. dym, kawa i papierosy, przed wschodem slonca czy pusty dom. Tego typu filmy maja swoj czar, urok i pochlaniaja zupelnie. Film, ktorego dotyczy ten watek, podzialal na mnie odwrotnie.
Pamietam, ze napalilem sie na niego bo mial wysoka note na imdb, a w sumie to trzeba przyznac ze jest to dla mnie jakis wyznacznik. Na noty filmwebowskie nie zwracam uwagi, bo sa zwyczajnie zawyzone.
Co do slumdoga, to film dobry i rzetelnie zrobiony. Co prawda, spodziewalem sie ciut wiecej, ale nie narzekam. Dobrze ze Boyle zaczyna sie odnajdywac w budzetowkach.

A wracajac do tego filmu... te dzieciaki rozmawiajace przez bramke, to po prostu mistrzowska scena. Kompletnie nieprawdziwe. Zastanawiam sie czy krecil to gdzies pod blokiem i czy ten plac zabaw posiadal jakiegos straznika, czy pojawial sie tylko wtedy gdy trzeba bylo zabrac malego niemca do gazu.

Skromny i amatorski to 2 rozne sprawy i nie ma sie nad nimi nawet co rozpisywac, bo przeciez nie o to chodzi. Kolega ktory szukal defeinicji amatorki zostal juz odeslany do slownika , wiec teraz juz wszyscy powinni byc zadowoleni...
pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
Sir_Psycho_Sexy_

Hehe.. argumentacja jest "powalająca".

Wiem, scena przy płocie wydaje się nierealna, ale przecież to jest film, a nie dokument. Film jest nowatorski, wnosi świeżość, bo wyprzedził nieco "Życie jest piękne" ukazując obóz koncentracyjny w sposób obiektywny, bo oczami dziecka, które nie wie co to nazizm, czemu żyd jest zły, zadaje pytania. Film jest troche za krótki, można było pociągnąć jeszcze temat. Ocena 3/10 to przesada. Obejrzyj jeszcze raz film. No, chyba że jesteś nazistą to zmienia postać rzeczy.

Poza tym, myślisz że rzucisz parę tytułów filmów, również bez argumentacji, to jesteś wielkim znawcą kina? Dlaczego "Kawe i papierosy" uważasz za skromny film? Za bardzo inteligentne teksty? Napisz mi konkretnie co cie w tym filmie zraziło? Bez lania wody.

ocenił(a) film na 9
Sir_Psycho_Sexy_

jak ktoś ma w swoich ulubionych filmach same filmy o miłości !! to niedziwne ,że może mu się ten film nie podobać;p a tak na marginesie co znaczy ten pytajnijk na końcu zdania ?sam nie wiesz co uważasz..

ocenił(a) film na 9
Sir_Psycho_Sexy_

3 x T:
Tak. Tylko Tobie :P

ocenił(a) film na 3
pracus

no zeszlo 2 tygodnie zanim ktos wypowiedzial sie rzeczowo, zwiezle i na temat, dzieki :)

pozdro

użytkownik usunięty
Sir_Psycho_Sexy_

może dlatego, że jesteś kretynem?

a może dlatego, że miałeś dziadka w SS ?

ocenił(a) film na 3

moze, moze, spoko, spoko, romek nie boj zaby, a nie mialo byc przypadkiem z wehrmachtu...

ocenił(a) film na 8
Sir_Psycho_Sexy_

Rozumiem, że jesteś absolwentem filmówki i okiem experta potrafisz określić film "amatorskim", tak?

ocenił(a) film na 10
gaclav3

hahahah.. najwidoczniej ktos tutaj nie zrozumial filmu i jedyne co z niego wyciagnal to to ze 'miejsce rozmowy chlopcow wyglada jak podworko przed blokiem'. niezle.

ocenił(a) film na 8
msexy

"Zastanawiam sie czy krecil to gdzies pod blokiem" - aż ciśnie się pytanie - pod jakim blokiem Ty mieszkasz?