PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=568905}

Chciwość

Margin Call
2011
6,8 48 tys. ocen
6,8 10 1 47922
6,7 27 krytyków
Chciwość
powrót do forum filmu Chciwość
ocenił(a) film na 8
Finalny_Odbiorca

a według mnie nie jest to żart i szczerze mam nadzieje, że ten film powalczy o nagrodę w tej kategorii. Ten film to dowód na to, że w dzisiejszych czasach jest jeszcze miejsce na film trzymający w napięciu tylko dzięki sile dialogu, a nie np wybuchającym wieżowcom. Film świetnie pokazuje realia dzisiejszego kapitalizmu i w piękny sposób pokazuje jak działa drabina władzy w dzisiejszym świecie biznesu. Do tego świetni aktorzy, którzy naprawdę dobrze się spisali i wczuli w swoje role... no jak dla mnie świetne kino i film szczerze zasłużył na jakąś nagrodę, bo z chęcią oglądałbym więcej filmów typu Glengarry Glen Ross czy 12 Wściekłych Ludzi, bo tu napięcie jest budowane na podstawie oryginalności dialogu.

ocenił(a) film na 5
Dziarski93

12 gniewnych ludzi...

trzymający w napięciu? Film jest okropnie nudny, on nawet nie leżał obok 12 gniewnych ludzi. Dużo gorsze dialogi przede wszystkim, poza tym my wiemy że to jest o krachu na giełdzie, więc ogląda się to tylko jak zapis jakiś wydarzeń których finał znamy, żadnego zaskoczenia, ani napięcia.

ocenił(a) film na 8
Blazej_Bernat

nie mówię, że jest tak dobry, ale to mimo wszystko ta sama kategoria. Mi się przyjemnie oglądało, nie byłem znudzony :)

Blazej_Bernat

zgadzam sie w 100% film to pomyłka - wg mnie :)
a 12 gniewnych ludzi = arcydzieło ... jak można "chciwość" porównywać do tak genialnego filmu ...

Finalny_Odbiorca

dokladnie :)