a według mnie nie jest to żart i szczerze mam nadzieje, że ten film powalczy o nagrodę w tej kategorii. Ten film to dowód na to, że w dzisiejszych czasach jest jeszcze miejsce na film trzymający w napięciu tylko dzięki sile dialogu, a nie np wybuchającym wieżowcom. Film świetnie pokazuje realia dzisiejszego kapitalizmu i w piękny sposób pokazuje jak działa drabina władzy w dzisiejszym świecie biznesu. Do tego świetni aktorzy, którzy naprawdę dobrze się spisali i wczuli w swoje role... no jak dla mnie świetne kino i film szczerze zasłużył na jakąś nagrodę, bo z chęcią oglądałbym więcej filmów typu Glengarry Glen Ross czy 12 Wściekłych Ludzi, bo tu napięcie jest budowane na podstawie oryginalności dialogu.
12 gniewnych ludzi...
trzymający w napięciu? Film jest okropnie nudny, on nawet nie leżał obok 12 gniewnych ludzi. Dużo gorsze dialogi przede wszystkim, poza tym my wiemy że to jest o krachu na giełdzie, więc ogląda się to tylko jak zapis jakiś wydarzeń których finał znamy, żadnego zaskoczenia, ani napięcia.
nie mówię, że jest tak dobry, ale to mimo wszystko ta sama kategoria. Mi się przyjemnie oglądało, nie byłem znudzony :)
zgadzam sie w 100% film to pomyłka - wg mnie :)
a 12 gniewnych ludzi = arcydzieło ... jak można "chciwość" porównywać do tak genialnego filmu ...