Pierwsza część filmu poprostu idealna! Jest śmiesznie, akcja idzie szybko, romanse są, historia niczego sobie, przyjaźń idealna... no ale w drugiej części film zwalnia. Z komedii rom. przechodzi w dramat i mnie to się nie podobało. Akcja zwalnia, więcej autorzy stawiali na romans niż już na komedie, a i tak nic z ich uczuciem się nie stało. Gdyby do końca film zachowałby konwencje komedii rom. dałbym 10, bo byłaby to jedna z lepszych... ale tak tylko 8
Zawsze tak jest w koreańskich filmach. Oglądnij A moment to remember albo Sex is zero to dopiero wyciskacze łez :)
Sex is Zero, wyciskaczem łez?
Co do filmu Almost Love, spodziewałem się czegoś innego po pierwszej połowie. Chociaż gdzieś miałem takie uczucie, że jednak coś się stanie, jednakże stawiałem na utratę pamięci albo jakiegoś krwiaka, a tutaj z bohaterem dzieje się coś czego się nie spodziewałem. Twórcy mnie cholernie zaskoczyli i dlatego moja ocena jest taka, a nie inna. 8/10, czyli film lekko ponad normę.
No właśnie koreańskie filmy mają to w sobie że w jednej chwili z komedii robi się dramat albo z filmu akcji komedia romantyczna. Co do tego filmu był całkiem niezły. Mniej więcej w środku filmu trochę się dłużył ale końcówka to wynagrodziła. Polecam ale nie każdemu ten film przypadnie do gustu.