6,2 31  ocen
6,2 10 1 31
Chora miłość
powrót do forum filmu Chora miłość

...trudno ocenić taki film, dlatego daję 7-kę. Historię napisało życie. Nie scenażyści kształtujący życie. Jest to studium końca. Jak ogromną siłę musi mieć w sobie ta kobieta, żeby udźwignąć to wszystko...? Dla mnie jest godna podziwu. Zapewne w Białym Dunajcu ...obrzuciliby mnie kamieniami. Głód miłości przerasta nas wszystkich, ale w tej dziewczynie skumulował się jego archetyp. Mam nadzieję, że będzie mogła widywać się z córką... Odebranie dziecku rodzica - jakikolwiek by nie był - to zbrodnia równa zabójstwu.

VeroEikon

No nie wiem...
Matka-morderczyni, która "pochowała" swoją "ofiaro-kata" pod podłogą i jak gdyby nigdy nic żyła sobie z mężem i dzieckiem. Mężowi się nie dziwię,że zabrał od niej córkę choć nie pochwalam jej siostry, która poniekąd ukradła jej życie, a raczej jej miejsce przy córce i mężu. Nie do końca wiemy czy było tak, jak to opisywała Ewa. Jakoś nikt nie widział śladów maltretowania, zero świadków jakiejkolwiek jednoznacznej sytuacji świadczącej o przemocy-wliczając przyjaciółkę. Potępiam tego całego Janka czy jak mu tam było, pedofilem był na 100%, ale co do kata, jakim go opisywała Ewa, mam pewne wątpliwości. W każdym razie swoje odsiedziała a zamordowanego rodzina mogła pochować...