PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=164503}

Chwyć życie za włosy

Nappily Ever After
2018
6,1 8,0 tys. ocen
6,1 10 1 8015
3,0 2 krytyków
Chwyć życie za włosy
powrót do forum filmu Chwyć życie za włosy

Długi, nudny film. jedyne przesłanie i powtórzone wielokrotnie założenie, że atrakcyjne są tylko długie i proste włosy, ale kobiety nie powinny prostować afro. Jedyny interesujący moment filmu to kiedy kompletnie pijana pani zgoliła sobie głowę.

ocenił(a) film na 2
Eowyna96

już się nie odzobaczy, ale jak netflix mógł wypuścić coś aż tak złego?!

ocenił(a) film na 7
Eowyna96

Film nie jest tylko o włosach, ale o pewności siebie i odnajdywaniu siebie w świecie, w którym zewsząd wywierana jest presja jak powinniśmy wyglądać i jakimi być. O tym, że od nas powinno zależeć nasze szczęście, a nie od tego czy spełniamy oczekiwania innych ludzi. O tym, że każda kobieta powinna znać swoją wartość... Oczywiście nie mówię, że film jest idealny, ale lekko się ogląda, a przy tym porusza dość ważną kwestię, bo wiele kobiet w siebie nie wierzy...

ocenił(a) film na 7
Eowyna96

Ktoś nie zrozumiał filmu? Lub oglądał go miedzy "fejsbukiem" ,a "twiterem" lub innym "instagramem".
Bardzo fajny ,lekki film pokazujacy jak nie należy ulegać wszystkim trendom panujacym na świecie. I być po prostu sobą :)

ocenił(a) film na 6
Eowyna96

Film pokazuje od lat bardzo powszechne zachowanie wśród czarnoskórych kobiet. Tak było w ich kulturze, teraz odchodzą od tego.

ocenił(a) film na 8
Eowyna96

Polecam Ci obejrzec za 8 lat ;) Mysle, ze w Twoim wieku tez mogloby mi sie tak nie podobac.

ocenił(a) film na 6
Eowyna96

Możemy potraktować to jako głos popularyzujący Natural Hair Movement. Polecam artykuł http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/7,127763,23059450,gdyby-podczas-kampa nii-prezydenckiej-michelle-obama-nosila-naturalne.html

ocenił(a) film na 8
Eowyna96

Stanowczo, wierze, ze jestes za młoda by to obejrzec ze zrozumieniem, szanuje twoja opinie niemniej uwazam, że kompletnie nie złapałas o czym ten obraz mowi.

ocenił(a) film na 3
samaasia

Tu wiek nie ma znaczenia. Film to banał jakich wiele :) Zbyt dużo jest dobrych, wartościowych filmów żeby tracić czas na takie produkcje.

ocenił(a) film na 5
samaasia

Co trzeba mieć w głowie, żeby myśleć, że liczba w nicku to rok urodzenia. Szok w trampkach jak ktoś jest naiwny i łyka wszystko jak pelikan.

A film nudny i mam 80 lat i swoje przeżyłam, to pewnie też łykniecie, bo w internecie powiedziałam i musi być prawdą.

ocenił(a) film na 10
Eowyna96

nie zrozumiałaś przesłania