3,7 92 tys. ocen
3,7 10 1 91649
1,4 23 krytyków
Ciacho
powrót do forum filmu Ciacho

Wy tam powyżej i poniżej. Zielonego pojęcia nie mam czy w ogóle byliście na tym filmie. Byłem na nim i świetnie się bawiłem. Ci, co czytają tematy i opinie: NIE DAJCIE SIĘ ZWIESC OCENIE!!! Ja bym żałował, gdybym nie poszedł, naprawde. Film 8/10. Myślę, że jesteście zrażeni, 'bo to polskie' .

ocenił(a) film na 4
Chicoony

Na pewno opinie będą podzielone. Jednakże... tak to jest dobra komedia na której bez wiekszego obciązaniu umysłu mozna sie pośmiać. Nie mozna powiedzieć ze ten film jest zły bo nie robi go byle jaki reżyser tylko Patryk Vega który na pewno nie pozwolił by sobie na zrobienie jakiejs szmiry. Kicz jest kluczem do sukcesu tej produkcji. Jest kilka niedociągnięc.
Ale jako iż nie jest to ambitne kino... jakies wielce krytyczne oceny są nie na miejscu. Bo założe sie ze nie jeden stawił temu filmowi 1 albo 2 na 10 bo dwa dni wczesniej był na Avatarze który jest juz jego ulubionym filmem ;/

ocenił(a) film na 1
___ice___

Nie zgadzam się.

Film jest po prostu zły.

Poszłam na niego właśnie z ciekawości co przedstwił Vega i byłam w szkoku, ze zrobił takie g***o.

ocenił(a) film na 1
Chicoony

mnie bardzo zastanawia podstawa na jakiej takie osoby jak autor temetu piszą swoje opinie. Zarejestrować sie na fw.pl i dać 10tke Ciachu, żadna filozofia, a takich kont nie wiadomo skąd - pełno ! Nikt nawet się nie pokwapił, zeby zrecenzować jakiś film, więc skąd wasz obiektywizm się bierze, pisząc, że to dobry film ? za 10 zł od dystrybutora ? ;]

"Ja bym żałował, gdybym nie poszedł, naprawde." rzeczywiście tekst ku poprzepieniu serc kinomaniaków - biegnę do kina ! Ah !

Wiliam

Ujmując to w 3 słowa: Klakierzy nie śpią :)

ocenił(a) film na 1
AlmostGreen

Miom zdaniem nikt trzeźwo myślący nie dałby "ciachu" wyższej oceny niż
3-4/10.

ocenił(a) film na 7
kasius_22

no wiec musze cie zaszokowac bo jestem trzezwo myslacy w dodatku z wyzszym wyksztalceniem i film wg mnie nie jest totalnym dnem gniotem czy jeszcze jakims innym kiczem i dalem mu 7/10.
Kazdy ocenia wg wlasnego sumienia i potrzeby, jednym ten film sie bardzo podobal, a drugim nie. kazdy ma swoje zdanie i nalezy je szanowac.
Zarzuty ze ktos placi komus za oceny na tej stronie mozecie sobie wsadzic pod poduszke bo nikt nikogo za reke nie zlapal.

Czemu dalem temu filmowi az tyle?? bo w koncu mnie rozsmieszyl jako polska komedia. nie twierdze ze byl idealem, bo wtedy dostalby 10/10 nie podobaly mi sie pewne sceny i pewne rzeczy ale film nie byl zalosny.

Na koniec zeby byc obiektywnym to musisz brac pod uwage ze nie jestes wyrocznia i nie liczy sie tylko twoje zdanie (nie pisze personalnie tylko ogolnie) a kazdego kto ma cos do powiedzenia.

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 4
dawid_mot

Zgodzę się z tobą. "Ciacho" jest polską komedią... pierwszą od może trzech lat (ostatni był Testosteron) na której się na prawdę śmiałem.

A to czy kogoś Ciacho śmieszy czy nie to kwestia gustu. Jednych śmieszy "American Pie" a drugich "Lepiej być nie może".
Przyznaje że nie które żarty w Ciachu były żenujące ale jednak przez wiekszość czasu się śmiałem co rzadko mi sie zdarza.

Powiedzmy że ten film by mnie nie śmieszył bo mam 60 lat albo jestem jakimś zblazowanym krytykiem to dał bym temu filmowi 2 no może 3/10 bo kilka plusów ma. Jak chociaz by gra aktorska nawet Małaszyńskiego. I ta zamiana ról pierwszy raz kiedy Małach nie gra twardziela a Kot fajtłapy.

Tyle z mojej strony. A z doświadczenia wiem że czekają mnie jakieś głupie odpowiedzi. A wiec z góry mówie:
"Git majonez kurwa"
Bo nie których pseudoznawców nie da się przegadać. Każdy ma swoje zdanie tylko warto sie nad nim czasami zastanowic

dawid_mot

co ma wyższe wykształcenie do oceniania filmów? to 1 a 2 jakie studia skończyłeś?