W przypadku tego typu filmów demokracja ocen powinna zostać na Filmwebie
zakazana! Dając swobodę ocen i wypowiedzi wszystkim użytkownikom odnoszę
coraz większe wrażenie, że poziom intelektualny ogółu naszego społeczeństwa
jest zatrważająco niski. Popieram wolność wypowiedzi w Internecie, ale
patrząc jak tak wiele osób publicznie przyznaje się do tego, że dała temu
filmowi ocenę 10/10 i wychwala go na lewo i prawo, to mi się nóż w kieszeni
otwiera. Tego fenomenu chyba już nigdy nie zrozumiem. Oczywiście każdy ma
prawo ze mną się nie zgodzić i szanuję to.
żenujący ten twój komentarz może dał/a byś komentarz na temat tego filmu a nie mówić co tu powinno być zmienione bo chyba nikogo twoje zdanie nie obchodzi bo i tak byś tu nic nie zmienił/a,a co do naszego społeczeństwa to każdy ma poziom intelektualnośći taki jaki ma i nie popieram żeby ktoś taki jak ty tu przychodzi i mówi o społeczeństwie naszym no sorry ale to nie nie znalazła sie na tej stronie co trzeba to tylę na temat twojego żenującej wypowiedzi ja to zgłaszam też do usunięcia nie wiem jak wy:)
No dobrze więc. Myślałem, że to, co napisałem będzie wystarczającym
komentarzem do tego filmu, ale najwidoczniej nie każdy zrozumiał. W
sumie czego mogłem się spodziewać po kimś, kto do ulubionych filmów
zaliczył: 17 Again, 2012: Koniec Świata, czy wreszcie Ciacho co do,
którego kilka postów wcześniej wyraził bliżej nie określoną opinię
cytuję:
"Nie chce ale popieram DNO
no ja sobie myślałem że to będzie super film a tu troszkę mnie
rozczarował bo Nazwa Filmu Ciacho,to co wspólnego ta nazwa z filmem
miała?? no sorry wezniecie mnie za dupka ale tak jest,Karolak jadł na
początku ciacho a tu film akcji no to ja nie wiem piszcie swoje opinie
na ten temat:) no hmm Marta żmuda trzebiatowska he he pamiętam ją z Nie
kłam kochanie noi jakoś mi tak zostało że ją zapamiętałem taką śliczną
milutką:) a tu film z pazurkiem to mnie zadziwiło tzn ona dalej uważam
że jest śliczna i dla mnie sie świetnie wcieliła w tą rolę a
małaszynskiego to na początku nie poznałem ale takiemu aktorowi taką
rolę dać żeneda ale dlatego że jest dobrym aktorem i umi sie wcielić w
każdą rolę to w tym filmie bawił mnie do łes i rozśmieszał postawą i
czynami serialowego karolka:) pisac swoję opinie na temat tego filmu:)
Tak więc moja wcześniejsza opinia na temat rozwoju umysłowego co
poniektórych się sprawdza. Powodzenia i życzę powrotu do zdrowia.
Przy zakładaniu konta powinien być test IQ i w zależności od wyniku ustalana waga głosu ;P
A tak na poważnie, film miał ogromną kampanię reklamową i to ona wpłynęła w największym stopniu na kasowy sukces ciacha. Do tego klakierzy piszący pozytywne tematy na portalach społecznościowych (np. tutaj) i niezbyt wyszukany gust widzów tego "dzieła" daje nam gotowy przepis na sukces.
@Leks
"Dla mnie film zasługuje na 5 za dobre chęci, karykaturę polskich filmów, dobrą obsadę, która specjalnie gra drewniano, przesadę i przesuwanie granice."
Dobra obsada która specjalnie gra drewniano. Hehe, takich głupot to już dawno nie czytałem. W jednym miałeś prawie rację Ciacho jest karykaturą: filmu - niestety nieśmieszną.
no dobrze ale po co cytujesz skoro ja na tym filmie nie widzę takiego komentarza mojego i w tym momencie to sie trochę zbłazniłaś no ale nie pierwszy raz tutaj bo chyba już trzeci no ale jeśli pisząc tutaj takie głupoty chcesz wzbudzić szacunek tutaj no to niestety ci nie wyjdzie no:) no wiesz ja jestem fanem takich filmów jak np zaklęci w czasie,doma nad jeziorem lubię takie filmy o czasie:) no ale przynajmniej mam swoje ulubione filmy a nie jak ty bo masz ZERO:) no więc nie kłóc sie bo widzę że jesteś na temat filmów zielona:) nawet nie wiem czy jesteś chłopakiem czy dziewczyną ale mam to gdzieś a co do twojego IQ to widzę że jest zadziwiające niskie więc weś tu już nie przychodz i nie wypisuj głupot tylko ic skończ tą twoją zawodówkę pewnie i jak będziesz na takim poziomie intelektualnym jak ja to sie wtedy zgłoś
Bartekweb mam nadzieję że ty tego na poważnie nie piszesz bo nie wierzę że można być aż takim kretynem (w tym przypadku słowa kretyn nie można nawet uznać za obrazę). A jeżeli jesteś jakimś dzieciaczkiem który sili się na prowokację to nici z tego.
W przypadku gdybyś pisał na serio:
Cytowałem Leksa i wypowiedź nie była skierowana do ciebie.
Coś ci dobrze podpowiada z tym "czasem". Wypadałoby żebyś cofnął się kilka lat i przypomniał odrobinę zasad z j.polskiego, ewentualnie wstaw w avatar scan zaświadczenia o dysortografii, to będzie wiadomo z kim ma się do czynienia.
Wniosek? czyli jak skończe zawodówkę to mogę się zgłosić bo wyrównają się poziomy intelektualne....
Bosko :D
Napiszę dużymi literami, bo widzę, że nie kleisz dalej:
KOLEGA ZACYTOWAŁ TWOJĄ WYPOWIEDŹ, ŻEBY UDOWODNIĆ, ŻE MAMY TU DO CZYNIENIA Z TOTALNYM ANALFABETĄ I KRETYNEM! o TOBIE MOWA! Film jest denny, ale żeby zejść do twojego poziomu, nie wystarczy się położyć na podłodze, trzeba by wejść do warszawskiego metra, a Ciebie postawić na dachu Pałacu Kultury.
Nie rozumiem Ciebie.. Nie podoba Ci się ten film, to od razu ma się on nie podobać wszystkim, a kto myśli inaczej, jest debilem, trzeba go zmieszać z błotem. Nie jest to zachowanie godne osoby inteligentnej, którą się uważasz.
Odnośnie samego filmu. Słyszałem o nim wiele negatywnych opinii, obejrzałem go nie spodziewając się nic wielkiego. I pewnie dlatego Ciacho tak pozytywnie mnie zaskoczyło. Odbierając film jako zamierzenie utworzenia satyry i karykatury polskiego filmu akcji, można przymykać oko na wiele rzeczy, co nie zmienia to faktu, że jednak nie do końca wyszło jak chciał tego reżyser. Inna sprawa, widać że wzorowano się tutaj na amerykańskich komediach typu american pie, czy scary movie z masakra niesmacznych analnych żartów. Nie jesteśmy do czegoś takiego przyzwyczajeni w polskim kinie.
Dla mnie film zasługuje na 5 za dobre chęci, karykaturę polskich filmów, dobrą obsadę, która specjalnie gra drewniano, przesadę i przesuwanie granice. Nie zasługuje jednak na więcej przez wpychane na siłę stare kawały i żarty do dialogów, wykonanie i za pierścionek w tyłku.
Przychylam się do recenzji: w filmie fajne są tylko piersi MŻT. Finito.
Całe szczęście że widziałem film za friko. Gdybym zapłacił to ta scenka by mi z całą pewnością nie zrekompensowała kwoty biletu.
I takie jest moje zdanie.
"W przypadku tego typu filmów demokracja ocen powinna zostać na Filmwebie
zakazana!"
Demokracja w ogóle, w każdej dziedzinie powinna być zakazana. Demokracja to większość, a większość to idioci.
Powiem tylko tyle: tego czegoś zwanego filmem w ogóle nie powinno być. To jakaś kpina, karma dla imbecyli. Dziękuję za uwagę.
osobiście wydaję mi się, że ten film z góry był zaplanowany jako gówno. Zauważcie, że o dobrych polskich filmach ostatnich paru lat typu "Zero", "Palimpsest", "Dom zły" czy "Wesele" raczej niewiele się mówiło, bo... były dobre. I tyle w tej kwestii.
A filmy pokroju "Ciacha" z czołówką polskiego filmowego lansu nie mogą przejść bez echa przecież.
W myśl starego dobrego polskiego porzekadła: "Nieważne jak o tobie mówią, ważne że mówią":)
Dla mnie osobiście film nie zasługuje nawet na 1/10. Mimo, że jestem ogromnym pasjonatem humoru typowo fekalno-seksualno-zboczonego to jednak humor zawarty w "Ciachu" bliższy jest tandetnym dżołkom typu "Co? świnki szczo" niż rewelacyjnym dialogom i sytuacjom z dajmy na to pierwszej czy drugiej części "Sprzedawców".
Ja rozumiem, że o gustach się nie dyskutuje (swoją drogą to mój ulubiony pusty frazes:) ale jeżeli ktoś przyznaje się do tego że zalewał się ze śmiechu przy "Ciachu" i uważa ten film za dobrą produkcję to hmm... nie chciałbym z tym kimś raczej zamienić zdania na jakikolwiek temat:)
Przy okazji - ciekaw jestem jaki ogromny młyn musiał panować przy robieniu tego filmu, bo jakoś wierzyć mi się nie chcę, że ktoś pokroju Patryka Vegi kto wypuścił takie arcydzieło jak "Pitbull" był w stanie z własnej (a może nie własnej) woli stworzyć i co najgorsze podpisać się pod tym filmem. Przypuszczam, że sytuacja mogła być podobna do tej z filmu "Co jest grane" z Robertem De Niro:)