3,7 92 tys. ocen
3,7 10 1 91649
1,4 23 krytyków
Ciacho
powrót do forum filmu Ciacho

Wg mnie jest to jedna z lepszych polskich komedii, które ostatnimi czasy
powstały.

Nove Kino Tychy sobota 9 stycznia 2010 godz.19.00 sala pełna.

Nikt nie wychodził, jedyne co mogło przeszkadzać to to, że ludzie nie
przestawali się śmiać.

Bardzo dużo prześmiesznych momentów, efekty specjalne super :) Z obsady
troszkę znudził mi się już Kot bo gra w co drugim filmie, ale reszta
daje radę. Komedia jak komedia ma rozśmieszyć, mnie rozśmieszyła :)

Przed seansem byłem lekko zrażony oceną i nie nastawiałem się na coś co
można przeżyć (na film wyciągnęła mnie moja dziewczyna) ale po raz
kolejny dowiedziałem się, że nie warto patrzeć na oceny na tym serwisie
(np. Avatar :P)

Pozdrawiam stałych Filmłebowiczów, Loskens

Loskens

we Wrocławiu też pełne sale, bilety trzeba rezerwować na kilka dni naprzód, bo zostaja tylko miejsca z przodu.

ocenił(a) film na 1
hipis11

w sopocie natomiast sala prawie pusta i nikt się nie śmiał.
Jak dla mnie film żenująco niskich lotów.
formą przypomina reklame plastrów Niquitin z trzema laskami, zupełnie nie w moim guście...

ocenił(a) film na 1
hipis11

Hipis puknij sie w ten swoj pusty leb. Utopiliscie kase na tej szmirze i juz to widac. Po co piszesz takie bzdety z pelnymi salami skoro akurat ile ludzi chodzi na to gowno do kina bardzo latwo sprawdzic. Mowisz wroclaw i pelne sale? Ok sprawdzmy: Kino Helios Wroclaw data: 11.1.2010
godzina: 20:15
sala: SALA1

Na ok 600 miejsc na sali zarezerwowanych jest.... 15 biletow :) To rzeczywiscie tlumy, jak sie nie pozabiaja wbiegajac na sale to pewnie ich dobije brodaty humor tej "prawdziwej komedii".

Loskens

Loskens efekty specjalne super ? Co zes brał przed seansem ? Ogólnie film gniot...

ocenił(a) film na 8
Loskens

Zgadzam się z Tobą:) Mnie się film też bardzo podobał:) Może z tymi efektami przesadziłeś/aś, ale, co do reszty to zgadzam się z Tobą. Masz rację nie warto patrzeć na oceny-czasami się zdarzało, ze film miał bardzo wysoką średnią a mnie film nie przypadł do gusty lub odwrotnie-miał niską oceną a na mnie wywarł ogromne wrażenie:) pozdrawiam

ocenił(a) film na 1
Aneta_

Jesli uwazasz , ze ten film jest super to chyba nie widziales naprawde super komedii , typu Wesele czy klasyki Pana Barei. Super efekty specjalne ? Jakis tam krok naprzód jesli chodzi o nasz kraj , ale bez przesady. Super efekty specjalne zobacz sobie na przykładzie filmu ,, Avatar ,, chociazby.

gsitune

a Ty chyba nie kumasz, że każdy ma inne gusta. Mi nawet wsławiany przez wszystkich "Miś" się nie podobał, czy "Seksmisja"... i co, z tego wynika, że nie widziałem naprawdę super komedii?

Co do Ciacha, to nie wiem, nie widziałem. Ale jakoś nie wydaje mi się, żebym ten film polubił.

ocenił(a) film na 1
Loskens

Ogólnie żenada, ale bywały gorsze polskie "hity", kilka momentów nawet mnie rozbawiło, Małaszyński nawet dał radę (on mi wogóle bardziej pasuje do takich ról, niż poważnych w któych gra z kamienną twarzą), ale zbyt dużo tu debilnego humoru (wkurzają komiksowe "dymki" itp. napisy). Nazywanie tego filmiku jedną z lepszych polskich komedii to strzał w pysk m.in panu Chęcińskiemu, Koterskiemu, Machulskiemu czy ś.p. Barei. Wstyd.

Nove Kino Tychy...tiaa, nie ma to jak puścić trailer filmu "Ciacho" przed filmem "Ciacho". Brawo.

voythaz55

Tyle że Bareja już nic nie nakręci, Machulski robi coraz większe żenady a skonczył się na Kilerze, Chęcinski od czasu Rozmów Kontorlowanych tez nic sensownego nie zrobił, a filmy Koterskiego są raczej gorzkie komedie. Więc w ostatnich latach nie było niczego lepszego od Ciacha. No chyba, że potrafisz cos wymienić.

ocenił(a) film na 1
hipis11

Ostatnia typowo-gatunkowa komedia polska, która mi się podobała, to "Chłopaki nie płaczą", później jedynie "Lejdis" mnie mile zaskoczyło. Rozumiem, że poczucie humoru to pojęcie bardzo względne, ale żarty z niepełnosprawnych i niepełnosprytnych + zasłyszane wcześniej "cool" hasełka to jak dla mnie obraz żałosny i prymitywny.

ocenił(a) film na 7
voythaz55

Tylko prawda jest taka, że jedynie maleńki promil widzów siedzi na bashu (wśród filmwebowiczów jest on zdecydowanie większy) i zna użyte w filmie teksty i 'gagi'. Przyznaję się bez bicia, że spora ich część za pierwszym razem (w necie) mnie rozkładała na łopatki - wnoszę po tym, że spora część widzów, która dopiero w Ciachu się z nimi spotkała, będzie mieć podobne odczucia. Nie dla wszystkich te 'żarty' są stare i oklepane.
A że reklamy... musiały być, skoro część kasy idzie na WOŚP - teraz każda firma z planszy przed filmem się może pochwalić działanością na rzecz dzieci chorych na nowotwory.
Jak ktoś woli kupić dwie paczki fajek albo flaszkę, zamiast się głupio pośmiać w kinie (po czym fim kradnie w sieci i bluzga na forach po screenerze), to pozostaje mu współczuć.

ocenił(a) film na 1
milek29a

Wiadomo, że jak ktoś słyszy te hasła po raz pierwszy, to się brechta, chodzi o to, że jest to zżyna i nie wnosi nic nowego, czyste ctrl+c ctrl+v, wklejanie tego do filmu tylko świadczy o twórcy, że nie miał pomysłów ani nie był kreatywny.
Reklamy w takim filmie można oczywiście wybaczyć, ale np. w Lejdis co chwilę pojawiające się chrupki fit up czy napój burn ścinały bezczelnie z nóg.

ocenił(a) film na 7
voythaz55

Taki kraj i takie nakłady na produkcję. Nikt w Polsce nie wyłoży 237 milionów dolarów na produkcję filmu niestety. Póki jesteśmy zaściankiem, to musimy się liczyć z product placement'em w filmach.

ocenił(a) film na 4
milek29a

skoro taki kraj i takie nakłady to po jaką cholerę płacą tym wszystkim aktorom takie gaże? poudawać debila może każdy. ładnych panien, które mają tylko być ładne na kopy na ulicach. zabawnych kolesi grających siebie też by się dało z łatwością znaleźć. i każda z tych osób na pewno wzięłaby za swoje 'role' 10 razy mniej. tylko jeden problem - przecież muszą grać 'gwiazdy'...

ocenił(a) film na 1
hipis11

Moze i Bareja nic nie nakreci bo nie zyje ale jego filmy pozostana w pamieci na dlugo i 90% spoleczenstwa uwaza je za smieszne. ,, W ostatnich latach nie bylo nic lepszego od Ciacha ,, - to jest Twoje zdanie , inni uwazaja inaczej. Czy potrafie wymienic cos lepszego od Ciacha ? Tak , potrafie i zaskocze Cie bo jest to obraz tego samego rezysera - a konkretnie chodzi mi o pierwszy lepszy odcinek ,, Pitbulla ,, w ktorym dialogi naprawde smiesza , a przede wszystkim sa oryginalne. A to ze nie jest komedia ?? Co z tego ? Scenki smiesza bardziej niz w Ciachu. I tyle. Nie chce mi sie juz dalej tego komentowac.

ocenił(a) film na 10
gsitune

a jeśli chodzi o komedie? Bo ostatnio tylko romantyczne żenady powstają. Ciacho się wyłamało

ocenił(a) film na 1
gsitune

To albo ja czegos nie rozumiem albo tworcy od poczatku kreowali film jako obraz o tym ze kazdy moze znalezc swoja druga polowke i takie tam ... co jest zreszta napisane na filmwebie. Poza tylko dlatego , ze w ostatnim czasie nie nakrecono zadnej innej komedii ten ma byc super ? Tak sie teraz ocenia jakos filmu ?

hipis11

ale klakierzysz ;]

voythaz55

@voythaz55 A Machulski to już nie świętej pamięci:]?

howling

howling
No chyba jednak nie. Poczytaj sobie lepiej, zanim zaczniesz poprawiać.

JakajaPyza

Sorki. Chylę czoło i wystawiam tyłek do bicia. Źle popatrzyłam, you're right:)

howling

dzieciątku pomylił się Jan z Juliuszem...mały drobiazg nie warty uwagi nieprawdaż?

ocenił(a) film na 5
Loskens

mając na myśli "jedna z lepszych polskich komedii, które ostatnimi czasy
powstały. " chodziło o komedie np. Testosteron, Lejdis i nowsze, a było ich
kilka.

Efekty specjalne jak na polskie kino wg mnie super :)

Loskens

efekty całkiem spoko. w jakim polskim filmie były lepsze? napewno nie w żenujących Dublerach czy Jobie

hipis11

Ludzie opamiętajcie ten film to jedna wielka reklama stworzona po to żeby zarobić. Ja wiem że poczucie humoru to rzecz względna ale jak normalny człowiek idzie ulicą i wpada w gówno to się nim nie zachwyca. Ten film nie ma nic wspólnego ze sztuką filmową. Gdybym ja miał tyle hajsu na promocję to mój film z wakacji by zrobił furorę w kinach i ludzie bezmyślnie by na niego poszli. A tacy jak wy by się nim zachwycali. Co raz bardziej przekonuje się do zdania studenciaka że jesteście od dystrybucji i po prostu nabijacie pozytywne posty. Pełne sale na "Ciacho" to jakiś żart.

Loskens

słuchajcie, studenciak44 robi liste wszystkich osób ktore pozytywnie ocenili Ciacho. Podobno chce to gdzies wysłać. Chyba musimy sie udać do dystrybutora i jak najszybciej odebrać nasze honoraria. Obiecali nam przecież po 2 zł od każdej pozytywnej opinii o Ciachu. Spieszmy sie bo niedługo zapuka do nas policja i nas aresztują za manipulowanie opiniami. Proszę, studenciaku44 nie rób tego!!! Znajdź sobie jakąs dziewczynę, albo chłopaka i nie przesiaduj już tutaj licząc nowe nicki i komentarze. Pliz pliz, nie wsadzaj nas do więzienia, juz nie będziemy:))))))

ocenił(a) film na 1
hipis11

Eee, bez jaj, po 2 zł? To ja zmieniam zdanie - film super hiper cycuś malina, najlepsza komedia od czasów tetrapodów, podaję numer konta 1020501298.... :)