3,7 92 tys. ocen
3,7 10 1 91649
1,4 23 krytyków
Ciacho
powrót do forum filmu Ciacho

Miałem napisać wywód na temat tego filmu ale uznałem że szkoda zachodu.
Reżyser filmu niech lepiej wróci do swojego prawdziwego nazwiska bo w Polsce się jedynie ośmiesza a sukcesu międzynarodowego przynajmniej w tym wcieleniu nie zrobi.
I teraz pytanie do przygłupów śmiejących się z Kononowicza - na prawdę śmieszy was jego ułomność? Jego choroba? Może reżyser powienien iść do szpitala, wziąć paru chorych i wystawić ich na pośmiewisko, zapewne Ci co śmiali się na Ciachu tu też pękaliby ze śmiechu, szkoda gadać. Jeśli kogoś śmieszy ta 'komedia' a raczej totalny gniot powinien się zastanowić co sobą reprezentuje.

ocenił(a) film na 3
mistrzmiku

Primo: Kononowicz to zdrowy człowiek (chociaż wiele wskazuje, że jednak niezupełnie). Wiele osób tłumaczyło mu, żeby lepiej do polityki się nie pchał. Stał się sławny dzięki swojemu 'nie będzie niczego' i przez jego pożal się Boże 'orędzia' stawał się powoli synonimem dwóch słów: śmiesznie, żenująco (z tymże on jest ich pomieszaniem). Mnie osobiście śmieszy - nie jego osoba ale jego idee.

Secundo: Czy pisząc "Jeśli kogoś śmieszy ta 'komedia' a raczej totalny gniot powinien się zastanowić co sobą reprezentuje." chciałeś/aś coś osiągnąć? Dotąd myślałem, że każdy człowiek ma swój gust, który pozwala mu ocenić film w skali od 'złoy' do 'dobry' i na odwrót. Jeśli każdy, kto nie zgadza się z twoją opinią 'powinien się nad sobą zastanowić' to gratuluję postawy - "jam jest pępek świata".

add00

Wykorzystywanie osoby ociężałej umysłowo to zwykłe świństwo. Taka sytuacja ma miejsce w przypadku Kononowicza i jego "doradców", którzy żerują na niejako kalekim człowieku. Pewnie Vega i producenci filmu w zeszłym tygodniu chodzili z serduszkiem WOŚP w klapie, ale dramatu Kononowicza dostrzec nie mogą.