PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=533535}
3,7 92 tys. ocen
3,7 10 1 91595
1,6 34 krytyków
Ciacho
powrót do forum filmu Ciacho

W zasadzie to powinnam wyłączyć po 5 minutach, ale wtedy nie byłabym w stanie tego gniota skrytykować - bo nie miałabym prawa bez całościowego zapoznania się z tymże gównem. Bezapelacyjnie najsłabsza polska produkcja jaką było mi dane oglądać ( bo tych bigbrotherowych Gulczasów czy też Yrków nie miałam przyjemności śledzić) do tego czasu Wiedźmin był na pierwszym miejscu czarnej listy, ale dochodzę do wniosku, że Wiedżmin nie przyprawił mnie o mdłości i zażenowanie w takim stopniu jak czerstwe Ciacho. Poczucie humoru polskich twórców dosięgło dna... fekalno, genitalne żarty, gagi z Małaszyńskim w psiej kupie na czele, stylizacja na pseudo amerykański luźny i "krejzolski" styl i do tego niezwykle, ale to nieezwykle zabawne wykorzystanie upośledzonego faceta jako elementu rozrywkowego.
Oto Polska właśnie... kinematografia

ocenił(a) film na 1
vitari17

Zdecydowanie popieram! Film jest tragiczny...

ocenił(a) film na 3
TheWorldIsYours

Mam podobne odczucia. Film co najmniej żenujący, a humor na takim poziomie, że raczej do płaczu niż do śmiechu. Dosłownie ze dwa zabawniejsze momenty, reszta nie warta wspomnienia..

vitari17

o tak tak... masz rację. Dziwię się w ogóle, że to weszło do kin. Ten film jest po prostu o niczym. A żarty w nim nie są śmieszne, lecz żenujące i obrzydliwe. Nie rozumiem, dlaczego ludzie myślą, że zboczone rzeczy są śmieszne i ludzie chcą je oglądać. Ja odobiście myślę, że to zwyczajny brak kultury, nie mówiąc o tym jakie to obrzydliwe. Twierdzenie, że ten film będzie się ludziom podobał, jest zwykłym poniżeniem widzów.

Ale jak zywkle jestem przeciwna ocenianiu całej polskiej kinematografii po jednym filmie. Może nie jest najlepsza i ten film jest tego dowodem. Ale istnieją również polskie bardzo dobre filmy, jak np. "Pora umierać". pozdrawiam