Cicha dziewczyna

An Cailín Ciúin
2022
7,3 9,2 tys. ocen
7,3 10 1 9194
7,1 41 krytyków
Cicha dziewczyna
powrót do forum filmu Cicha dziewczyna

żeby ten film wygrał Oscara! Jakaż szkoda, że napatoczyło się na Zachodzie bez zmian. Catherine Clinch jeśli dalej będzie tak grała, to kariera przed nią będzie stała otworem. Ciekawe jak jej uroda się rozwinie i jak będzie dojrzewała, niemniej powinna podbić rynek filmowy. Film hipnotyczny, może dla kogoś nudny, może męczący, ale w tym wszystkim jest jakaś magia. Ostatnie sceny dobitnie utwierdzają w przekonaniu, że jest mocny klimat. Normalności, ludzkiego dobra, nie porypanego szybkiego, pędzącego świata, a obraz wiejskiej codzienności w okresie wakacji. Gdzieś kiedyś przeczytałem, że nie warto się przywiązywać ani do ludzi, ani do rzeczy, bo później jest się prościej rozstać. Jest w tym sporo prawdy. Warto obejrzeć i ściskam kciuki, żeby jednak ten obraz zgarnął Oscara za najlepszy nieanglojęzyczny film.

dzyniu88

Oj dzbaniu dzbaniu. Wielkim ty dzbanem jesteś. Oscara by się chciało, ale jak zwykle skala do 5, bo w głowie tez jakby mało :D

ocenił(a) film na 9
dzyniu88

wow, jak 5/10 ma miec oscara u ciebie to strach pomyslec co wystawiles innym filmom...

dzyniu88

Jak bardzo trzeba być upośledzonym umysłowo żeby zaniżać oceny filmom, które się tak wychwala. Serio skoro oceniasz w skali 1-5 to tak ciężko wykonać niezwykle skomplikowane działanie 'twoja ocena'*2?

ocenił(a) film na 9
dzyniu88

Powinieneś dostać bana na wystawianie tu ocen. Ja wprawdzie nie biorę pod uwagę ocen ogólnych filmów, ale tylko z uwagi na ich subiektywizm. Nie miałam pojęcia, że można aż tak zaniżać skalę. Coś tam Ci dzyni, ale nie wiesz w którym kościele.

dzyniu88

No tak, i dlatego nota to tylko 5 ,weź troszkę się zastanów, i wtedy dawaj wypowiedź itd.

dzyniu88

Dałaś kiedyś ocenę większą niż 5? Jesteś totalnie niewiarygodna i wprowadzasz ludzi w błąd. Po co jesteś na tym forum jeżeli niecrozumiesz jego zasad. Aż się boję co by było jakbyś była nauczycielem. Pewnie 2/3 klasy powtarzałoby rok z twojego przedmiotu. Masakra.