7,3 95 tys. ocen
7,3 10 1 94837
7,5 63 krytyków
Cicha noc
powrót do forum filmu Cicha noc

Świetna w tym filmie. Wcześniej znałem ją głównie znałem z głupkowatego Daleko od noszy i z Kabaretu Olgi Lipińskiej, gdzie wymiatała. Mam nadzieję, że w końcu dostanie rolę, w której będzie mogła w pełni wykazać się swoim talentem aktorskim.

ocenił(a) film na 8
niebieskieelde

ale nie tylko Suchora fajnie zagrała taką niby-typową matkę-Polkę, co ogarnia cały dom i "skleja" jak może relację między domownikami. Ziętek jako Paweł, młodszy brat Adama, głównego bohatera, też jest rewelacyjny - wycofany, małomówny, niby gorszy brat (bo nie jest taki zaradny jak Adam, bo jak wyjechał na roboty do Holendra, to nie dał rady i wrócił czyli poniósł fiasko w myśl pewnie większości widzów..), a jednak w finale to on zostaje z rodziną (i jej wsparciem) i przyszłą rodzina (dziewczyną i wspólnym dzieckiem). lubię też Schuchardta w roli Marcina, męża Jolki, siostry obu braci - jest niejednoznaczny, nie jest tylko damskim bokserem, jest dla niego delikatnie zarysowana nadzieja w filmie (i to wcale nie dlatego, że dostał w mordę od braci żony..). wiele tu dobrych ról, także drugoplanowych, nawet do typowego pijaka dziadka nie można się przyczepić - rola niby łatwa, ale aktor nie przeszarżował;)

ocenił(a) film na 9
psycho_but_cute

To prawda. W zasadzie w tym filmie nie ma ani jednej źle obsadzonej roli :)

ocenił(a) film na 8
niebieskieelde

skoro reżyser miał w debiucie tak fajną rękę do doboru aktorów i wyboru oraz poprowadzenia historii, którą chciał nam/widzom opowiedzieć, to nie pozostaje nic tylko czekać z niecierpliwością na jego kolejny film;)

ocenił(a) film na 9
psycho_but_cute

Trzymam za niego kciuki, jednak obawiam się, że pod nowymi rządami w PISFie trudniej będzie zrobić dobry polski film...

ocenił(a) film na 8
niebieskieelde

mam nadzieję, że tzw. dobra zmiana będzie trzymać się jak najdalej od sztuki, filmu, PISFu...

ocenił(a) film na 9
psycho_but_cute

Co to to nie. "Dobra zmiana" nie lubi dobrej kultury. Musi być "narodowa". PISF też zniszczą.

ocenił(a) film na 8
niebieskieelde

"dobra zmiana" ma te swoje priorytetowe "programy" do ogarnięcia i na szczęście dla kultury i sztuki, nie uważa tych obu za rzeczy kluczowe (jak wszyscy barbarzyńcy z resztą;)). poza tym wierzę w wytrwałość i zwycięstwo #gorszego sortu. teraz nie są dobre czasy, ale jak powiedział Churchill (nie wiem, czy jest ta kwestia w Darkest Hour, który już zaraz wchodzi do kin:)): "kiedy idziesz przez piekło, nie zatrzymuj się, idź dalej. wszystko kiedyś się kończy". no, tylko trzeba pomóc by nasz krajowy przedsionek piekła nie rozwinął się;)

ocenił(a) film na 7
niebieskieelde

Jeśli już poruszasz temat PISF, to zainteresuj sie, za czyich rządów powstał instytut. Tak, za PiS-u i to właśnie "dobra zmiana" za pośrednictwem PISF Cichą noc" dotowała.

ocenił(a) film na 8
niebieskieelde

Suchora jak dla mnie to objawienie roku 2017 . Swietna kreacja . Licze ze dopadnie ją syndrom Kuleszy i bedziemy mogli ogladac jej gre w czyms rownie ambitnym .

ocenił(a) film na 3
niebieskieelde

Rzeczywiście musiała być genialna, skoro przez 7 lat od załozenia profilu akurat to skomentowałeś, za to innych komentarzy jak na lekarstwo... Żenada. Wstydź się trollu

ocenił(a) film na 9
ostry_cenzor

A czy komentowanie osób/filmów jest obowiązkiem? Poza tym, radzę zajrzeć do definicji trollingu.

ocenił(a) film na 3
niebieskieelde

Nie, tak samo ja, oficjalnie nie było grupy trzymającej władzę, a Rywin do Michnika przyszedł "sam z siebie"... To, że na coś nie ma dowodów, nie znaczy, że nie ma miejsca. Wystarczy połączyć kilka faktów

ocenił(a) film na 9
ostry_cenzor

Ups, widzę, że kolega na przepustce. Cóż, pozostaje życzyć szybkiego powrotu do zdrowia. Wysyłam również smsa o treści POMAGAM. Chociaż tak mogę się przysłużyć.

ocenił(a) film na 3
niebieskieelde

Tak, odpisuj, przynajmniej ilość komentarzy ci podskoczy i jak będziesz "spontanicznie" i "bezinteresownie" "promował" kolejny film będziesz dla mniej wprawnych forumowiczów już ciut bardziej wiarygodny

ocenił(a) film na 9
ostry_cenzor

Widzisz, Ty masz sporo komentarzy, ale sądząc po tym co w nich piszesz, to raczej nie jesteś jakoś specjalnie wiarygodny. Sorki, ziomek, ale liczy się jakość, a nie ilość.

ocenił(a) film na 3
niebieskieelde

Jakość? Wychwalanie na siłę to jest "jakość"? I jakie moje komentarze są "niewiarygodne" i dlaczego? ile ich czytałeś? Proszę o konkrety

ocenił(a) film na 7
niebieskieelde

Pełna zgoda. Agnieszka Suchora stworzyła wspaniałą postać, ale i inne postacie dają radę, jak Ogrodnik, Zgiętek, Jowita Budnik.

marlett_1

Chyba żartujecie z tymi zachwytami dla powyższych aktorów. Mistrzowsko to zagrała dziewczynka grająca na skrzypcach, która po domowych doświadczeniach postrzegała ten świat inaczej niż jak na 11latke przystało