Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić na czym polegają podobieństwa pomiędzy tym filmem a "Forestem Gumpem"(zaznaczam że "Ciekawego przypadku...." jeszcze nie oglądałem) ???
Ja zwróciłam uwagę na podobieństwó mówienia- melodię języka, akcent, w jakim mówią Forrest i Benjamin...aparycja obydwo bohaterów rónież jest bardzo do siebie podobna:) ale przede wszystkim całe to opowiadanie o życiu z innymi wstawkami wizualnymi (Forrest - np.Elvis, Benjamin-facet od piorunów)Nie mam więcej pomysłów:)
http://www.blinkx.com/video/forest-gump-and-benjamin-button-two-men-the-same-sto ry/r-o12KqGJxx9rogk_ES4AQ
trzeba poczekać na drugi filmik, coraz ciężej go znaleźć, a naprawdę warto obejrzeć, really funny :)
Nie napisałem, że nie widzę tych podobieństw, bo sam o tym dawno pisałem. Film oglądałem już kilka razy i za każdym razem bardziej wciągała mnie historia niż wyłapywanie podobieństw między tymi filmami.
No super, cool, nie zaprzeczam, że nie napisałeś, że nie widzisz tych licznych podobieństw, które nie są tak wyraźne jak sie wszystkim wydaje.
Cieszę się, że wciągnęło cię piękno tej niezwykłej historii.
Niektórzy może podobieństw nie widzą, albo widzą, a nie widzieli tego filmiku, więc po to go wstawiłem żeby mimo wszystko zobaczyli, bo tego dotyczy ten temat. Pozdrawiam.
Ten temat już był. Sam wstawiałem ten film na forum, więc nie jest on dla mnie odkrywczy.