PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=105898}

Cinderella Story

A Cinderella Story
2004
6,5 70 tys. ocen
6,5 10 1 69959
4,4 7 krytyków
Cinderella Story
powrót do forum filmu Cinderella Story

TANDETA

ocenił(a) film na 1

Gorszego filmu chyba nie ma.... Jest tak denny, dla pustych dziewczynek, które lubia Tokio Hotel (bez obrazy dla dziewczyn,które nie lubią tokio hotel i mają więcej niż 13 lat) Obejrzałem ten film i nasuwa mi się jeden wniosek, mogłem lepiej zamiast tego wypożyczyć ZA Wszelką Cene...Nie wiem co mnie podkusiło...Wiem,ze teraz polecą na mnie bluzgi od fanek Chada i Hilary...A co do Hilary...Ma tylko 2zalety jest ładna i ładnie! W tym filmie podobały mi sie tylko 2 rzeczy rózowy telefon w kształcie buta...o i jeszcze piosenka Hilary Duff Now You Know

ocenił(a) film na 10
Michael_28

hmm a jak mi sie film podobał i jestem pełnoletnim facetem to jak? bo robisz najazd na dziewczyny ponizej 13 lat ktorym ten film sie podoba. No ale jak juz wspomnialem mi też.

PS. Nie mozna napisac ze film byl denny i ze Ci sie nie podobał tylko obrazac ludzi ? ktorych nawet nie znasz?:) i nie znosze hotel tokio wiec nie wiem skad wlasnie takie podsumowanie pozdrawiam

ocenił(a) film na 1
ALUNO

Nie wiedziałem,ze dorosły facet może oglądać TAKIE filmy dla nastolatek...Ja mam 16 lat i jak dotąd podobały ki się moze 3 filmy tego typu...1 to Zakręcony Piątek( bo był nawt zabawny) 2. O Czym Maży Dziewczyna( Ze względy na Amande Bynes, którą bardzo lubie) no i z 3 będzie kłopot...

użytkownik usunięty
Michael_28

ALUNO ma rację, masz prawo napisać, że coś Ci się nie podoba, ale nie masz prawa krytykować ludzi, którym dany film akurat się podoba. I bez takich komentarzy, że dorosły facet nie może takich rzeczy oglądać. Wg mnie każdy może oglądać, co chce, no i jeśli ktoś potrafi się na tyle odmłodnić, żeby oglądnąć coś, co bardzo mało dorosłych ogląda, to tylko zasługuje na szacunek :) poza tym kto powiedział, że to tylko dla młodzieży i to płci piękniejszej akurat ?! Film zawiera morał dla każdego pokolenia..

ocenił(a) film na 1

Przepraszama,ale jaki tu widzicie morał!? Chciecie znać wartościowe fily, w których morał jest napewno?? oto one: Szkołą Uczuć, Pamiętnik, Tajemnica Broubak Mountain, Za Wszelką Cene, No i oczywiście Karol, historia człowieka... W tych filmach jest naprawde morał bardziej wartościowy, a tam co? Dziewczyna nie dostała się na studia i co...?? TO nie koniec świata, a od tej swojej macochy mogła byc niezależna...Ten film to BAJKA! Prawdziwe i bardziej realistyczne znajdują się wyżej...I źle mnie zrozumieliście, wydawało mi się że ten film oglądają tylko młode siksy, ktore mają pstro w głowie i zbierają plakaty swoich ulubieńców...Dziwi mnie,ze osoby dojrzałe decydują się oglądać bajkę przeniesioną we wspólczesne realia...Mimio to wyrazy szacunku!

użytkownik usunięty
Michael_28

Wydaje Ci sie ze zawsze w zyciu sie tak da byc niezaleznym miec gdzies te przyslowiowa macoche i tyle? czasem tak nie da rady.. moral zeby byc soba, zeby sprobowac nie dac sie innym.. wlasnie sprobowac byc niezaleznym... masz racje, szkola uczuc jest wartosciowa, te inne filmy rowniez, ale one nie przekreslaja cinderella story.. Dzieki za wyrazy szacunku :) przydadza sie:)

użytkownik usunięty
Michael_28

czasem dobrze jest odpoczac od rzeczywistosci i obejrzec sobie taka bajke. Może dlatego ze ten film jest tak mało realistyczny ludzie go uwielbiają. Ja też

użytkownik usunięty
Michael_28

ALUNO ma rację, masz prawo napisać, że coś Ci się nie podoba, ale nie masz prawa krytykować ludzi, którym dany film akurat się podoba. I bez takich komentarzy, że dorosły facet nie może takich rzeczy oglądać. Wg mnie każdy może oglądać, co chce, no i jeśli ktoś potrafi się na tyle odmłodnić, żeby oglądnąć coś, co bardzo mało dorosłych ogląda, to tylko zasługuje na szacunek :) poza tym kto powiedział, że to tylko dla młodzieży i to płci piękniejszej akurat ?! Film zawiera morał dla każdego pokolenia..

ALUNO

Jest ciekawa czemu czemu ci się tak ten film się nie podoba!?!?!?!? Wiem, ze to kwestia gustu, ale nie musisz zaraz obrażać innego miłośnika filmów, tylko dlatego, że jemu się ten fulm podobał!!!!!!!!!!!!!. Mi się bardzo ten film podobał. Na mnie też najedzież???????!!?!?!?

Michael_28

mi tam on sie podobal....widac malo filmow widziales skoro mowisz ze gorszego juz nie...poza tym hilary duff a tokio hotel to jak ze skrajnosci w skrajnosc...

ocenił(a) film na 10
Bree

yhmm bardzo przepraszam :P ale moze Lubie Hilary :P pomimo iz jest ciut starsza niz ja :P pozatym w 2004 roku nie bylem pelnoletni :D i jestem w sumie mlodzieza :) bo filmy dla mlodziezy zwykle sa pokazywane w 3 klasie Liceum :D i sie chyba zaliczam do tego przedziału :) i wydaje mi sie ze film byl kierowany wlasnie do tych osob bedacych w liceum :) pozatym fajna historia :) ma swoj romantyczny klimat :) i pomimo iz lubie glownie sci-fi i fantasy no i czasem dobra akcje :P to takie filmy kierowane do mlodych ludzi tez mi sie bardzo podobaja :) pozdrawiam

ocenił(a) film na 1
ALUNO

Sorki źle się wyraziłem...Dzięki dla osób które wskazały mi morał w tym filmie...musze wam przyznać rację:P NO ale dobra mimo,że przekazuje tam jakies ważne życiowe treści to co z techniczną stroną filmu? Najlepiej zagrała ta aktorka która grała macochę Sam, sama Duff zagrała średni, bardziej była przekonujące w Szansie na Sukces(bardzo polecam) natomiast Chad i reszta panów zagrała marnie... O gustach się nie dyskutuje ( chociaż zaczołem ten temat ;P ) ale ja wole filmy bardziej ambitne...

ocenił(a) film na 10
Michael_28

no i cieszymy się że zrozumiales :) i nie bedziesz juz tak wypowiadał sie na temat innych ludzi :) (mam nadzieje) poozdrawiam

użytkownik usunięty
Michael_28

Spoko :) Nic sie nie stalo :) w jednym Ci przyznam racje, tez mi sie wydaje, ze hilary wlasnie lepiej zagrala w szansie na sukces, ktora zreszta bardzo mi sie podobala - rowniez polecam :) a co do chada, no wiesz.. on nawet nie musial pieknie grac, bo wiekszosc dziewczyn/kobiet i tak go oglada ze wzgledu na wyglad ;) od razu zaznaczam WIĘKSZOŚĆ, NIE WSZYSTKIE, zeby zadna na mnie nie krzyczala ze ona nie ;)

ocenił(a) film na 1

Nie no co ty nie jestem aż taki zły :P Kto według was jest najleprzym aktorem, aktorką...Bo ja najbardziej lubie tą co grała w Ameli, bardzo Długie Zaręczyny główne role...Nie pamiętam jej nazwiska Audrey coś tam ;P A z aktorów no to chyba każdy się zgodzi że Al Pacino w Ojcu Chrzesnym no i Shane West w Szkole Uczuć...A oglądał z was ktoś Pamiętnik albo Tajemnica Brekeback Mountain...Baaardzo polecam

użytkownik usunięty
Michael_28

widze ze przynajmniej tyle mam z Toba wspolnego ;) no ba shane west jest spoko, audrey jakos do mnie nie przemawia... ale shane byl dobry w szkole uczuc.. :)

ocenił(a) film na 10

Ja uważam cinderella story to super film! To że ktoś ogląda takie filmy nieznaczy że nie może oglądać ambitniejszych! Czasem warto pooglądać filmy takiego rodzaju żeby sie odpręzyć! Mi się tam bardzo podobał i nie obchodzi mnie zdanie antyfanów! Pozdro=)

ocenił(a) film na 10
AimeR

ja tam teraz ogladam wszystko co wydaje sie byc fajne niestety :( czegos takiego coraz mniej:(:(:(

ocenił(a) film na 1
ALUNO

Co prawda to prawda...Mniej juz dobrych filmów...Przeprosiłem za to,że obrażałem was fanów, ale nadal uważam,,ze ten film jest kiepski... To już chyba nawet leprze było Crossroad z Britney...A tak wogóle to widzieliście ten film na podstaie książki panny Spears...Brave new girl czy coś takiego...Nie wiem kto z kogo ściągał pomysł bo film jest podobny do Rice Your Voice tylko Brave new girl było o niebo leprze, ale fabuła podobna

Michael_28

Hejka fajnie że coś zrozumiałeś ja też uważam że to był dobry film ale u mnie na pierwszym miejscu jest właśnie Czego pragnie dziewczyna i Raise Your Voice są super z nich to chyba nie powiesz że nie mają morału ale mniejsza o to.
Lubie bardzo ale bardzo Amande Bynes i Hilary Duff. Acha polecam film Shes the man z Amandą Bynes !!!
Naj Najbardziej lubie filmy dla młodzierzy najlepiej odrobinke romantyczne w tym jakaś tragedia i do tego dużo muzyki bardzo dużo a tam było mnustwo a kiedy chodzi o Cinderella Story to tam też jest morał że warto jest mażyć jak będziesz mocno tego chciała to może się spełnić !!!
Z drugiej strony na początku wydaje się troche takim banalnym filmem ale jak się rozkręcił to był super, a po drugie jak jest dobra obsada to film nie może być zły bo jeszcze się na żadnym nie zawiodłam !!!
Pozdro dla wszystkich kinomanka 15 :-)

Kinomanka_18

Acha dodam że ja nie lubie tego Tokio Hotel i co ci przyszło z tym do głowy!!!
Nie wiem skąd wogule oni są tacy popularni prawie na każdej gazecie ich widze i mnie to wkurza no ale nie będe ich obrażać zostawie to dla siebie !!!

ocenił(a) film na 10
Michael_28

Masz 16 lat? Sorry, ale jestes jeszcze dzieciak - który nawet sobie piwa nie może kupić... ledwo wyskoczyłes spod kołyski a już starasz się przewracać wszystko na swoją modłe? Musze Cie niestety zmartwić ale takie filmy jak Historie Kopciuszka oglądają ludzie starsi od Ciebie w tym i Ja. Nie wstydze się tego, poprotu lubie takie - miłe i przyjemne filmy, a wg Ciebie co jest dobre? Znajać życie nazwiska Bergman, Coppola czy Kubrik są dla Ciebie nie znane, a ambitne kino kończy się u Ciebie na Jacksonie, a ulubiony film to pewnie Superman albo Spiderman... ale oczywiście wg Ciebie masz prawo oceniac innych, żal mi takich jak ty, którzy nie potrafi przytoczyć kilku argumentów, tylko powiedzieć NIE i koniec, tak mówia dzieci w przedszkolu, wiec ja Ci odpowiem tak samo, TWOJA MAMA JEST GŁUPIA...

ps. Czemu na filmwebie coraz więcej takich imbecyli? Powinni blokowac konta jeśli ktoś niema np 18 lat, albo dajmy na to 90-100 IQ bo inaczej będzie gorzej

ocenił(a) film na 1
Raven_13

O przepraszam bardzo ja nie lubie Spidermana ani Supermena, a już napewno nie obrażam w tym poście ludzi! Patrzac na twoją wypowieź to ty jesteś imbecylem! nOcyzwiście,że słyszałem o tych nazwiskach! A moim ulubionymi filmemi są: Pamiętnik, Titanic, Ojciec Chrzesny, Brouback mountainm, Wyznania Gejszy no jeszcze możę Agenci Bardzo Specjalni...I co zamurowało??? Pewie z tych filmów nawet nie słyszałeś! A moje IQ znacznie przekracza twoje! I mam więcej niż 90 i nawet 100

ocenił(a) film na 6
Michael_28

TO TYLKO BAJKA! i o to chodziło w tym filmie żeby nadać nowoczesny charakter bajce! po co są bajki? zeby wyobrazi/obejżeć świat który tak naprawde nie istnieje.. w wiekszości. nie rozumiem w czym tu problem. na każdy film trzeba patrzeć inaczej jeżeli wymagasz od tego filmu tego czego od :"szkoły uczuć" to nie potrafisz odróznić bajki od opowieści. szkołe uczuć napisało życie a KOPCIUSZKA Charles Perrault. JEŻELI SIE SPOJZY NA TEN FILM JAK NA BAJKE TO JEST ON BAAARDZO FAJNY. PAP

ocenił(a) film na 10
wedelka89

Wedelka89 ma racje w 100% to tylko bajki. Wiadomo że nie jest to jakiś wyszukany film. Jesli się komus nie podobają to niech nie ogląda! Wkurza mnie jak ktos ciągle gada że to są filmy dla 12latek! Wkońcu bajki oglądają wszyscy=)

ocenił(a) film na 1
AimeR

Dobra bajki "fajnie" się ogląda i wogóle, dobra Historia Kopciuszka, przy więkrzym wysiłku intelektualnym może być fajna...Jednak powiedzcie mi jedno, a mianowicie, po jakiego grzyba potrzebne komuś filmy typu Akwamaryna? Litości...Nie oglądałem, ale jak usłyszałem w TV o czym to jest do ogrnoł mnie śmiech...

ocenił(a) film na 8
Michael_28

Akwamaryna hmmmm to juz jest lekka przesada moim skromnym zdaniem, faktycznie moze sie spodbac wiekszosci osob poniezej 13 roku zycia ale to nie konecznie bo i dla osob starszych. To tylko kwestia gustu, nic po za tym. Takie glupie gadanie innych eeee denny film itd jest zupelnie niepotrzebne.

Co do Kopciuszka, piekna bajeczka uwielbiam ja ogldac jak nie mam co robic, ale nic po za tym, nierealny swiat ktory jest stworzony alby nam umilic czas w sobotni wieczor .

ocenił(a) film na 1
Lady_Angel

No dobra, luz...Ale czyt filmy nie powinny byc robione dla wszystkich...A nie dla pewnej grupy wiekowej...Mówie tu oczywiście o komediacz i obyczajach no bo horrory, sensacje i thrilery muszą być od pewnej grupy wiekowej...Dla mnie film idealny, to film który znjadzie fanów wśród nastolatków, dorosłychi tzw. "straszego pokolenia" dla mnie takim filmem jest "szkoła Uczuć" oglądałem go z babcia i z mamą i bardzo im się podobał...podobnie jest z "Love Story"

ocenił(a) film na 8
Michael_28

Jakoś ja nie cierpię Tokio Hotel, a jest to mój ulubiony film ;].

użytkownik usunięty
Michael_28

Przecież sam tytuł "Cinderella story" nawiązuje do bajki o Kopciuszku, więc czemu tak Ci nie odpowiada, że nie ma jakiegoś większego przekazu? I dlaczego od razu stwierdzasz, że film ten jest tylko dla pustych panienek? Ja osobiście poczułam się tym urażona, bo film mi się podobał. Nie jest to oczywiście jakieś arcydzieło jak "Leon zawodowiec", ale ja podchodziłam do tego filmu z dobrym nastawieniem, bo nie spodziewałam niewiadomo czego tylko bajkowej opowieści wpisanej w dzisiejsze realia. Filmik jest przyjemny, kolorowy, momentami śmieszny i wzruszający, taka historyjka z happy endem. 7/10

Michael_28

OMG. Jeżeli ten film ma jakieś wartości, to ja jestem królem. Wiadomo, że można sobie oglądać filmy i bajki na odprężenie, ale polecam rozrywkę na poziomie. Coś typu : To właśnie miłość, Piraci z karaibów, Władca pierścieni itp. To też komercja jak nic, ale poziom ma. Chociaż ze względu na świetną grę aktorską i obsadę (Hugh Grant, Alan Rickman, Johnny Depp, Ian McKellen i inni). A to jest tandetny film, z równie tandetną Duff, która jedynie potrafi grać w filmach dla nastolatek, które nie są specjalnie wymagające i podniecają się ładną buzią Murraya grającego sztywno jak kukła. NiGHtmare.

Michael_28

Hah Aga aleś dowaliła. Ja też kiedyś napisałam coś na Duff, ale się na mnie fanki rzuciły :):) Uważaj, za chwilę nie dadzą Ci żyć :D:D Musisz się chyba pogodzić z tym, że są osoby które traktują kino jedynie po to aby się pośmiać z filmów z serii "tak głupi że aż śmieszny" i na których nie trzeba specjalnie myśleć. Wystarczy ładna buzia Murraya i już film super :D Ale w sumie prawdziwego kina już nie ma. Właśnie przez takie filmy. Ale osoby co takie filmy oglądają istnieją, i zawsze będą istnieć. Musi być jakieś urozmaicenie na tym świecie ;)

Skylaria

Ja nie wiem o co to całe zamieszanie jedni uważają że film jest dobry inni że beznadziejny..muszę Wam powiedzieć że o gustach się nie dyskutuje bo to wiadome że jeśli jedni coś lubią będą bronić nadewszystko a Ci co tego nie lubią będą tak po tym jeździć że uuhuhu..ja poprostu uważam że jak nie podobał się komuś film to jego sprawa może oczywiście sie wypowiedzieć,ale nikt nie powinnien mu mówić że o Ty to jestes taki sraki i owaki..ani na odwrót:) po co obrażać ludzi..nie róbmy z Sieie ludzi bez uczuć postawcie się zawsze na kogoś miejscu i nie obrazajcie się nawzajem to nie ma sensu spróbujmy zrobic tak by świat był lepszy !!!!!
PS. Jak dla mnie film był super można było przenieść się w świat fanatzjii oderwać od rzeczywistości :) polecam

ocenił(a) film na 10
Michael_28

A mi się film nawet podobał chociaż nie mam poniżej 13 lat i nie słucham TH. Oczywiście, że jest to rodzaj bajki, ale nawet przyjemnie się taki słodkie i różowe historie ogląda.

ocenił(a) film na 10
chypoestes

no jasne ze fajny filmik. Kamilek troszeczke przesadził z Th bo ja ich nienawidze! Ale spoko Kamil wybaczam Ci...;* Ja mam powyżej 13 lat i nadal lubie takie cukierkowe historie oglądac i raczej kazdy ma do tego prawo choć czasem boi sie przyznac ;D Pozdrawiam ;P

Michael_28

Nie rozumiem ludzi, którzy na Ciebie bluzgają, bo masz święte prawo mieć swoje zdanie. To nie jest forum tylko dla dobrych opinii... Komuś może się film nie podobać.
Nie uważam, żeby był to genialny film, ale na zabicie nudy w sam raz. W sam raz dla nastolatek...
A to, że ty (jako chłopak) oglądełeś ten film, świadczy o tym, że jesteś prawidzwym kinomaniakiem :). Bo dla chłopaków oglądanie tego typu filmów to mordęga...
Szacuneczek dla Ciebie ;)
Bądź pozdro :)

ocenił(a) film na 1
Lysica

No ba:) Film to moje 2 imie :) Mój dzień to od godz. 14 do 19 rowerek a później oglądanie wszystkiego co się ma pod ręką! Ej a może polecilibyście coś ;) Tylko błagam jeśli już komedie dla nastolatków to jakieś z sensem

Lysica

O nie, prosze mi nie generalizowac! Jestem 19 letnim facetem i dla mnie ogladanie takich filmow nie jest mordega. I wcale sie tego nie wstydze. Lubie poogladac filmy w rodzaju Cinderella Story, to zdecydowania poprawia mi nastroj, no i uruchamia wyobraznie ... ;-)

ocenił(a) film na 10
Michael_28

moze eurotrip, dziewczyna z sasiedztwa, chłopaczki z sasiedztwa, wredne dziewczyny, szkoła uczuc, komedia romantyczna..nie wiem jeszcze jakie ;P

ocenił(a) film na 10
Michael_28

1 Dziewczyna z Alabamy
2 Jak stracić chłopaka w 10 dni
3 Czego chce dziewczyna
4 Córka Prezydenta
5 Książę i ja
6 In The Mix
7 Honey
8 Dziewczyny z drużyny
9 Wszystkie Chwyty Dozwolone

ocenił(a) film na 1
Aniss92

Podobno te filmy są fajne...oglądałem tylko Książe i Ja (nawet luz, taka bajka, no ale nawet spoko) i Wredne Dziewczyny (nieporozumienie na maxa) A czy oglądaliście księżniczke na lodzie czy coś takiego....bo słyszałem, że nawet tto fajne

ocenił(a) film na 10
Michael_28

nie ogladałam ;P ale moje kolezanki ogladały...a o co chodzi w w Ksiezniczce na lodzie??

Michael_28

O to ja tez przy okazji skorzystam z wymienionych tytułów :D

ocenił(a) film na 10
Michael_28

O co tobie chodzi film jest super i czemu porównujesz osoby którym się podoba z fanami Tokio Hotel.Ja jestem pełnoletnuią dziewczyną i co gorsza jestem bo taki film mi się podoba.Nie przyszło ci do głowy,że ludzie lubią takie filmy bo w nich jest lepiej niż w rzeczywistości.Niekturym ludziom takie filmy pozwalają się oderwać od szarego życia i postawić się na miejscu jednego z bochaterów.