PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=714528}

Coś za mną chodzi

It Follows
2014
5,7 60 tys. ocen
5,7 10 1 60433
7,3 81 krytyków
Coś za mną chodzi
powrót do forum filmu Coś za mną chodzi

Nie chcę za bardzo obrażać tutaj nikogo, ale ktoś, kto sztywno bierze ten film za horror, a następnie tłumaczy swoją niską ocenę "gustem" jest kompletnym ignorantem. To jak bym wziął powieść Sapkowskiego, a po przeczytaniu przygód Geralta hejtował tą książkę za brak wątków z kosmitami. No ludzie, powariowaliście... Kolejna rzecz - nie wiem, czy udajecie, czy nie. Serio nie widzicie tutaj jakiegoś przesłania w tym filmie? Jakiego drugiego dna (a raczej góry, bo zaraz jakiś #mądrybystry Pan powiąże ten film z dnem). Podczas gdy krytycy oceniają ten film na dobry/bardzo dobry, a IMDb 6.9/10 to was stać 5.5/10. Tutaj już nie chodzi o kwestię gustu - tego czy film się spodobał, czy nie, tylko logiki. Czy on się mógł spodobać i czy był warty obejrzenia. To co w Polsce łapie wyższe noty jest bardziej krytykowane na zachodzie i oczywiście na odwrót. Oczywiście nie mówię, żebyśmy nagle mieli jeden, wspólny gust. Miliony much jedzą gówno, nie jedzmy i my. Ale jednak przy wielu filmach aż żal patrzeć, jak ktoś powierzchownie na niego patrzy a następnie mówi jeszcze, że jego gust jest przynajmniej oryginalny. Wracając o zdanie. Setki koni zje marchew, zjedz gówno, a będziesz oryginalny, ale i głupi... ;)

Jak ktoś chce zapoznać się z moją opinię, to zapraszam tutaj:
http://fewords.pl/it-follows