PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=29}

Co z oczu, to z serca

Out of Sight
1998
6,2 23 tys. ocen
6,2 10 1 23459
6,1 15 krytyków
Co z oczu, to z serca
powrót do forum filmu Co z oczu, to z serca

Jesli to komedia to nie smieszna, jesli kryminal-dramat to pozbawiony napiecia, co chyba w tym gatunku jest b.wazne. Wszystko i nic, czyli taki typowy film z Jennifer Lopez.
Mam pytanie, czy widzial ktos naprawde dobry film z Lopez w roli glownej? Ja na pewno nie.

ocenił(a) film na 4
Yoshimura

Nie lubie Lopez, ten film jest nudny, a widziałem duzo lepsze filmy sensacyjne. 4/10

ocenił(a) film na 4
Chris1985

Twoja ocena pokryla sie z moja :]
Zdecydowanie ponizej oczekiwan.
Filmweb przypisal temu tytulowi az szcesc gatunkow filmowych i po czesci mial racje, bo weglug powiedzenia gdzie kucharek szesc tam nie ma co jesc ;)

Yoshimura

J.Lopez nie stanowi dla mnie zachęty do obejrzenia filmu,ale jest "z nią" dobry film;"Droga przez piekło"

ocenił(a) film na 4
slawomirolszowiec

Dla mnie to tez nie byl dobry film i nie wiem dlaczego Stone wyrezyserowal cos takiego :/

Yoshimura

tylko narzekacie i narzekacie. wcale nie był taki zły. Bez obrazy, ale marudzicie jak stare babki, a to złe, a to nie dobre. Fil był w porządku a bezpłciowy to może być organizm żywy, a nie film. Masz problem z doborem przymiotników

ocenił(a) film na 4
amfetamina07

Nie mam takich problemow, w jezyku polskim dopuszczalne jest uzywac dowolnych przymiotnikow w celu poszukiwania barwnych wypowiedzi ;) Wyrazenia metaforyczne sa normalnoscia.

Yoshimura

Chyba jest dopuszczalne. Nie stosuj zbędnej inwersji w swoich wypowiedziach, bo to nie tekst poetycki. W języku potocznym możesz dobierać sobie przymiotniki jak chcesz, ale oficjalnie obowiązują jakieś normy.

ocenił(a) film na 4
amfetamina07

Amfetaminko to jest forum uzytkownikow, moge pisac co chce. Jesli jednak wolisz bardziej wyraziste okreslenie, to napisze wprost, ten film byl dla mnie do dupy!

Yoshimura

Wiem, że każdy może pisać co chce. Jednak ja jestem za kultura wypowiedzi i jej elegancją. O gustach się generalnie nie dyskutuje, więc już mnie tu nie ma. Mi się podobał, Tobie widzę bardzo nie podobał i tyle.

ocenił(a) film na 4
amfetamina07

Film byl po prostu ponizej moich oczekiwan, nie w moim guscie. Gusciki sa rozne i rozniaste, czasem niezrozumiale ;) Tez jestem za kulturalnymi wypowiedziami, jesli jednak ktos sie czepia moich "osobliwych" okreslen, pozostaje mi bezposredniosc :)
Pa pa

ocenił(a) film na 4
Yoshimura

ja daje 6/10
wczoraj oglądając ten film na tvn przyznam, że sie troszkę nudziłam...
ale ogolnie spox;)

Gagisa

To kawał solidnie wykonanego kina. Jest akcja, jest romans, jest zakonczenie, które pozostawia pole do różnych domysłów. I jest ironia, która tak lubię u Soderberga. Reżyser fajnie operuje aktorami, przez co, co może niektórych zdziwić, ale i Lopez jest w nim fajna. fajny Cheadle, fajny Zahn, ba! nawet Rhymes niezły - choć ja go specjalnie nie lubię. Najfajniejszą rolą w tym filmie zagrał Dennis Farina, jako wiecznie uśmiechnięty ojciec Lopez.
Dlaczego własnie role w tym filmie tak mocno rzuciły się mnie w oczy?
Dlatego, iż scenariusz jest bardzo dobry. To wielka sztuka napisac tak wyraziste sylwetki. Potem łatwiej jest je odgrywać.
Tak. To dobry film.