7,4 249 tys. ocen
7,4 10 1 248575
6,0 33 krytyków
Constantine
powrót do forum filmu Constantine

Większość filmu jak dla mnie zdecydowanie słaba i mało chwytliwa. Końcówka była świetna ale to za mało. No i do tego Gabriel okazał się Gabrielle... dziwne. Lucyfer - Lou... śmieszne. "Fucker" wymierzony w Lou - świetna scena:) Niestety ode mnie tylko 4/10. Drugą część obejrzę tylko z zasady.

użytkownik usunięty
pachomir

Jaką drugą część?

użytkownik usunięty

aaa teraz widzę... To pewnie będzie naciągana klapa, jak zwykle przy drugich częściach

użytkownik usunięty
pachomir

Lucyfer - Lou, a Baltazar to Balti... Jedynie Rachel warta uwagi, przynajmniej dla mnie.

pachomir

Trochę przekombinowany, ale... jednak niezły. Zgadzam się z tym, że większość była dość słaba, ale dla mnie końcówka była genialna. Podobał mi się dialog Constantine - Lou, podobał mi się moment ciągnięcia Johna za nogę przez Lou, podobało mi się wspomniane wyżej pokazanie środkowego palca... Ogólnie cała, calutka końcówka filmu była świetna.

No i rewelacyjny Keanu Reeves. Gdyby nie on i jego świetna gra aktorska, spisałabym ten film na straty już na samym początku.

ocenił(a) film na 4
Purslane

Właśnie...ta końcówka jednak niczego nie uratuje.A Keanu, moim zdaniem, grał jak kołek drewna. Zero życia i charakteru, po prostu nijaki.

ocenił(a) film na 10
royo_lilith

Widzę już któryś post zarzucający Keanu "drewnianą" grę, co uważam za trochę bezsensowne. On to właśnie tak miał zagrać - przecież gra postać, która popełniła samobójstwo, walczy na co dzień z demonami, ba, ośmiela się nawet na rozmowę z samym Luckiem. Constantine to gość, który dużo widział i niezbyt często pokazuje uczucia ;-) Chociażby względem Angeli.

ocenił(a) film na 6
Purslane

A mnie się właśnie końcówka nie podobała i obniżyła moją ocenę filmu ;))
scena z pokazaniem środkowego palca była moim zdaniem dość kiczowata.

pachomir

pachomir, jak pisano w biblii anielska uroda byla prawie ze dziewczeca, a Tilde Swinton celowo wzieto do roli aniola charakteryzujac ja w pewnym sensie na mezczyzne z uroda dziewczeca wlasnie. byla o tym mowa w dodatkach

ocenił(a) film na 7
Stinky

Moim zdaniem Tilda się super nadawała na archanioła. Anioły bowiem nie mają płci, a ona ma dość ostre rysy i męską urodę, jak się na nią patrzyło jak gra Gabriela to trudno byłoby orzec (jakby się nie wiedziało) czy to kobieta czy mężczyzna. Mogłaby być i jednym i drugim.

pachomir

Mam takie pytanie, co robiła ta pani na suficie na samym początku filmu? To byla scena jak jakas pani otworzyla drzwi , klękneła i zaraz pokazali wlasnie tę panią na suficie. Prosze o odpowiedź ^^

ocenił(a) film na 7
pachomir

Zauważyłam, że raz zamiast Angela powiedział Rachel hehe ;] taka mała wpadka ;) A tak poza tym to spodziewałam się czegoś lepszego. Ale bardzo mi się podobała Tilda jako Gabriel.

ocenił(a) film na 10
pachomir

Ogólnie postać "Lu" była bardzo intrygująca. Spokój, opanowanie, luz, biały garnitur...... Niezły kontrast ! ;p