7,4 249 tys. ocen
7,4 10 1 248589
6,0 33 krytyków
Constantine
powrót do forum filmu Constantine

Mnie osobiście zachwyciła wręcz postać Gabriela, no i oczywiście samego Johna Constantine. Nieco inaczej za to wyobrażałabym sobie Lucyfera, zaskoczyła mnie jego postać i to także mi się podobało. Wydaje mi się że podczas robienia filmu, tworzenia ogólnego wizerunku postaci nie było ograniczeń, dlatego wyszło to tak świetnie. Chociażby fakt że postać diabła kojarzy nam się z ubranym na czarno mężczyzną, palącym cygaro, z tym drwiącym uśmieszkiem i wszechwiedzącym, potężnym spojrzeniem. A tu co? Tatulek 'mammony' w białym garniturku. Jeśli chodzi o dobór aktorów to celniej nie można było trafić wybierając Keanu Reeves'a do roli takiego właśnie "egzorcysty" jeśli można go tak nazwać. Nie był zwykłym pogromcą złych duchów, demonów, ale kimś więcej, on wykonywał swoją pracę w sposób profesjonalny, wręcz monotonny dla niego samego, mogłoby się wydawać, co zaliczam jako kolejny plus. Film był świetny, pochłaniający, wciągający... Niecałe dwie godziny zleciały mi jak kilka minut. Świetna akcja, fabuła i realizacja. Dałam 9/10. Jestem po prostu pod wrażeniem. Polecam ;)

ocenił(a) film na 8
Meiko

Lucefer był świetny i najbardziej mi sie podobał

Anda00

W filmie większość postaci była barwna. Na uwagę na pewno zasługuje Peter S. jako Lucek. Innowacyjne podejście do image szatana. Zachwyca w swej prostocie i alternatywie. Constantine wymiata pod każdym względem, imo tatuaże przypadły mi najbardziej do gustu :)Gabriel grana przez żeńską formę życia dodaje smaczku. Mi natomiast najbardziej przypadł do serduszka Baltazar. Gavin w tej roli (mimo, że nie może się pochwalić wielkim kunsztem aktorskim)wypadł znakomicie. Jego diabelsko-magnetyczne oczy i uroda wpasowują się w kanon demona, heh, poza tym ma on w sobie jakiś pierwiastek bi, dlatego też jako spaczony diaboł z skłonnościami do homoseksualizmu w scenie, gdy oblizuje usta, cmoka i nagabuje Constatina wypada komicznie, a zarazem znakomicie :)

Meiko

Peter S. jako Lucyfer wypadł najlepiej. Aktor kompletny, idealnie pasował do tej roli.

ocenił(a) film na 8
IntoTheSun

Mnie też Lucyfer najbardziej się podobał ;))

ocenił(a) film na 8
Meiko

Lucyfer i Gabriel - sam pomysł na takie wykreowanie postaci zasługuje na uznanie dodatkowo (jak dla mnie) idealne dobranie aktorów :)

ocenił(a) film na 8
Meiko

Lucyfer najlepszy. A najlepsze było jak constantina już do nieba brali a ten mu jeszcze faka na koniec pokazał xD

użytkownik usunięty
Meiko

Nie wiem czemu, ale w prawie każdym filmie z Lucyferem, zadziwia mnie jego postać, prawie zawsze dobiorą odpowiedniego aktora do tej roli.

ocenił(a) film na 9

Muszę się z wami zgodzić, mi też najbardziej podobał się tu Lucyfer i Gabriel. Samo to, że Gabriel został przedstawiony jako kobieta było ciekawym pomysłem, a dorzucić do tego jeszcze postać Lucyfera, która jest tu całkiem inna, niż zawsze to sobie wyobrażamy... Nic dodać nic ująć :)