Ten film zanudził mnie na śmierć! Brak jakiejkolwiek ciekawej akcji, podstawową wadą scenariusza jest jego brak, łatwo pomylić aktorów z rekwizytami. Dziwi mnie postawa producentów, którzy wyłożyli jakiekolwiek pieniądze na ten film, dziwi mnie postawa Keanu Reeves'a, że zgodził się na udział w tym czymś, dziwi mnie postawa reżysera, który pokazał jak nie należy robić filmów fantasy a tym bardziej thrillerów, dziwi mnie postawa scenarzysty, który z całkiem ciekawego pomysłu zrobił ładne, okrągłe NIC, dziwi mnie postawa tych wszystkich, którzy wydali choć trochę pieniędzy na ten film, dziwi mnie moja postawa, że w ogóle straciłem czas i pieniądze na ten film, mogłem przecież obejrzeć jakiś bardziej ambitny film, których przecież nie ma zbyt dużo.
Najgorsza rola Keanu Reeves'a, w jakiej go dotychczas widziałem...
Czytając ten Komentarz stwierdzam, że kompletnie się nie znasz na filmach. Ten film nie jest na pewno tak świetny jak Matrix, Speed czy inne filmy, w których zagrał keeanu, ale i tak świetnie zagrał Johna Constantine, (film też jest świetny). A i nie dziw się reżyserowi ze wydał na ten film pieniądze, bo mu się odzyskały z wielkim dochodem. A gdyby tak nie było nie kręcono by dwójki.
Być może masz rację. W końcu mam dopiero czternaście lat, moje ulubione filmy to te, które wyreżyserował A. Cuaron, być może nie znam się na filmach, jednak prawdą jest to, że to właśnie ten film wyłączyłem w połowie.
Żebyś nie miał argumentu, że nie obejrzałem tego filmu, powiem, że obejrzałem później cały film.
Rozumiem też, że ludzie chcą zarobić i wystarczy dobra reklama
jkuba ... dziwi mnie ze ktokolwiek wydal pieniadze na twoj internet etc. Od razu widac ile masz lat i ze nie znasz sie na filmach, a twoim ulubionym filmem zapewne jest pokemon :/ Ten film nie jest filmem akcjii, poza tym wyobraz sobie (jezeli potrafisz, juz w zerowce ucza wyobrazni i kojarzenia faktow, zapewne pamietasz taka zabawe z wkladaniem rozno ksztaltnych klockow w odpowiednie otwory ... ), ze jest akcja ... diabel wyskakuje zza grobu, a tam "Neo" skacze 2 salta, oddaje kopniaka i strzela z shotguna ... Film mial dobry klimat, lubie mroczne klimaty, a taki wlasnie byl w tym filmie. Osobiscie uwazam to, za jedna z lepszych roli "Nea", o wiele lepszy film niz np. Matrix Reaktywacja czy Rewolucje (matrix 1 jest kozacki, ale kontynuacja totalnie skopala moje wyobrazenie o tym filmie, oprocz efektow nie bylo tam nic, co fascynowalo w M1, IMO) Ciekaw jestem co powesz o Egzorcyscie, ze nie strzelali to po co zrobili ten film ...
Jak bardzo ładnie zauważyłeś TY lubisz takie klimaty. Ja nimi wymiotuję.
Użytkownik piter141991 przynajmniej uzasadnił w sensowny sposób swoją wypowiedź, ty jednak postarałeś się mnie tylko obrazić ;D. Jeśli byś dobrze przeczytał, to znalazłbyś informację o moich ulubionych filmach, którą to zamieściłem w poprzednim poście.
Nie powiedziałem również, że nie lubię filmów, w których nie ma akcji, ponieważ lubię takie, ale po tym filmie oczekiwałem jednak czegoś więcej. Cóż. Przeliczyłem się.
Z jednym muszę się zgodzić. Reaktywacja i Rewolucje były beznadziejne, mimo, że uważam, iż Constantine jest gorszy od nich.
czolem
Moim zdaniem film wyglada tak jakby ktos mial na zbyciu pare efektow specjalnych, pare dobrych pomyslow, pare dobrych aktorow, troche kasy i chec do zarobienia wiekszej. Powstal zlepek, ale czego innego mozna by sie spodziewac po adaptacji komiksu.
Mysle, ze scena z wyciagnietym paluszkiem jest rewelacyjna, a niektore sceny sa naprawde zabawne. Ja dziele filmy na dobre i zle (nie znosze podzialu na komercyjne i artystyczne) i ten jest dobry, nie dzielo sztuki ale zawsze kawalek dobrej rozywki. :)
Ps. a tak w ogole, najlepszy film naszego pozytywnego bohatera, to "Adwokat diabla"