7,4 249 tys. ocen
7,4 10 1 248575
6,0 33 krytyków
Constantine
powrót do forum filmu Constantine

...ale bez rewelacji. Zrobić komedię z poważnych rzeczy jednak jest łatwo. Mógł to być dobry
horror, a pomysł został po prostu zepsuty lub źle wykorzystany... no i ten wątek z
bliźniaczkami, hmmm dalej nie rozumiem... po co im były bliźniaczki? Najpierw mowa o
jednej siostrze, że potrzebna była jako medium, a ten "demon", żeby nie spoilerować
bardziej, wchodzi w drugą, jeszcze to ostrze - nie do końca wyjaśniona jego rola. Może mi
coś umknęło, bo zaspany oglądałem, ale hmmm, zdecydowanie zabrakło pomysłu...

ocenił(a) film na 9
bezi88

Na ostrzu była krew Chrystusa, a do przywołania syna Diabła potrzebna była "boska interwencja". A Ja myślałem, że bliźniaczki będą "portalem" że wykorzystują jedną która jest na Ziemii i jedną w piekle, ale okazało się, że wykorzystali tylko tą z Ziemii.

ocenił(a) film na 6
RahJah

Więc te bliźniaczki zwyczajnie na siłę wymyślone ;)

ocenił(a) film na 7
bezi88

Bliźniaczki wcale nie wymyślone na siłę. Pierwotny plan zakładał wykorzystanie tylko jednej z nich - Isabel - ale ona się zabiła. Mommon potrzebował silnego medium, obie bliźniaczki były dobre do tej roli więc skoro jedna się zabiła chciał wykorzystać drugą z nich. Skoro to bliźniaczki to obie były tak samo silne jako media.