Film zaczyna się bardzo ciekawie, akcja zaczyna się rozkręcać, a tu nagle... złota spluwa na diabełki ... wejście do piekła przez miskę z wodą i kota ... FUCK do Lucyfera ... egzorcysta rzuca palenie...
Czuję się oszukana :(
Biedactwo, czujesz sie oszukana? To wypchaj się i spadaj na drzewo, frajerko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!
Każdy ma prawo do swojego zdania!
Mi film również się nie spodobał,poszłam do kina bo lubię tematyke związaną z demonami,aniolami itp.Myślałam,ze to będzie trochę inny film-niestety pomyliłam się ;( Ale cóż-jedno było dobre-muzyka i efekty :)
Pomimo tego, że jako całokształt film mnie rozczarował to podzielam Twoje zdanie, dotyczące muzyki i efektów, akcja była niesamowicie zaskakująca :)))))
Może oglądałeś/łaś, a jeżeli nie to obejrzyj film "Stigmata". Zwiastun Constantine zmylił wiele osób, a sprawiał wrażenie, jakby był z tej samej półki co "Stigmata". Prawda jest taka, że gdyby w zwiastunie pokazali złotą spluwę rodem z "Man In Black", albo Keanu z nogami w butach włożonymi do miski z wodą to przypuszczam, że większość osób w kinie byłaby wielbicielami Keanu, ale nie koniecznie filmu Constantine :(
oj słabiutko słabiutko. a tak sie napaliłem na ten film po obejrzeniu trailera. musze powiedziec że bardzo sie na tym filmie zawiodłem. wszystko jest jakieś poplątane.
swoja droga wejście do piekła przez kota i miske z wodą to już chyba drobna przesada.
A mi się film niesamowicie podobał! Nie uważam, że był poplątany. Szybka akcja, ciekawe dialogi. Świetnie przedstawiono Gabriela (ni to kobieta, ni mężczyzna), Lucyfera jako upadłego anioła (w białym garniturku, sarkazm aż bił od niego ale jednocześnie taki zmarnowany). Film nie był ani przesolony ani przesłodzony, acz w sam raz! Zjadłam ze smakiem i dobrze przetrawiłam! ;)
No ale wiecie, gusta moi drodzy!