7,4 249 tys. ocen
7,4 10 1 248589
6,0 33 krytyków
Constantine
powrót do forum filmu Constantine

no wiec tak kochani moi... film zaklada na samym poczatku, ze Chrystus umarl przeszyty wlocznia rzymskiego zolnierza-historia potwierdza ze przed tym juz nie zyl.

poza tym prawdziwosc wielu scen jest brana pod teologiczna watpliwosc.jedno jest pewne.swiat aniolow istnieje i wojna ktora toczy w zakryciu przed naszymi oczami jest faktem...

a cala reszta to wynik wybujalej wyobrazni tworcow filmu... choc calkiem ciekawy...

pozdrawiam

użytkownik usunięty
cipisaczek

masz racje... w sumie to juz mi sie nie podoba ten film.

LOL

ocenił(a) film na 6
cipisaczek

"jedno jest pewne.swiat aniolow istnieje i wojna ktora toczy w zakryciu przed naszymi oczami jest faktem... "

Fakt mozna udowodnic :)

ocenił(a) film na 7
____16

Niektóre fakty udowodnią się same trochę później :).

Widziałem całą masę o wiele gorszych filmów (lepsze też się zdarzyły). Można obejrzeć i popodziwiać efekty. 6-7, jak dla mnie.

ocenił(a) film na 8
cipisaczek

Przeszyty... nie szyty... umarł... nie umarł - człowieku, przecież to nie jest film historyczny !!! Dla mnie to totalna fikcja, jedna z wielu "interpretacji" dla potrzeb komercji. Oczywiście, jeżeli komuś nie odpowiada z powodów doktrynalnych (nawiasem mówiąc, taka osoba prawie wogóle nie powinna oglądać filmów komercyjnych), ale ogląda się nieźle, przynajmniej dla efektów specjalnych... tyle na temat !

cipisaczek

.."film zaklada na samym poczatku, ze Chrystus umarl przeszyty wlocznia rzymskiego zolnierza-historia potwierdza ze przed tym juz nie zyl.

poza tym prawdziwosc wielu scen jest brana pod teologiczna watpliwosc.jedno jest pewne.swiat aniolow istnieje i wojna ktora toczy w zakryciu przed naszymi oczami jest faktem...

Te twoje "fakty" sa tak samo do udowodnienia jak te w filmie.

ten film to czysta rozrywka i nic poza tym.

ocenił(a) film na 8
cipisaczek

Hallllllllooooo!!! To był komiks, wymysł wyobraźni, której niestety tutaj niektórym brakuje.
Film był super, a to że "fakty" nie są faktami świadczyć może o tym tylko, iż autor nie postawił sobie za cel stworzenia własnej teorii Boga i świata. To jest tak zwana fikcja, każdy może sobie wymyślać co chce w dowolnej formie, szczególnie jeśli się pod tym podpisuje.

ocenił(a) film na 6
cipisaczek

"jedno jest pewne.swiat aniolow istnieje"

no dla mnie cytat roku- cała nauka poszła w kanał
tą "pewność" trzeba udowodnic a nikt nie jest w stanie tego udowodnić
średniowiecze, jak babcię kocham

użytkownik usunięty
cipisaczek

To nie jest film, ktory powinni pokazywac ksieza na lekcjach religii !! Lekko sie koleszka zapedzil. To kino akcji. Rezyser, podzielil sie z nami swoja teoria istnienia kilku rownoleglych swiatow. Watki o wojnie miedzy Aniolami a Demonami dodane sa dla pikanteri. Niezly film. Zauwazylem, ze filmy powinno sie ogladac ok. godziny 20:00 wtedy sie nie zasypia podczas ogladania a film sie podoba. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
cipisaczek

Taa... zgadzam się-to bynajmniej nie jest film do pokazywania na lekcjach religii... :P Ale i tak niezły jest:)
A co do tej włóczni-z tego co ja wiem, to Jezus nie umarł od włóczni, tu się zgodzę-śmierć na krzyżu to śmierć przez uduszenie (postójcie sobie 20 minut na palcach z podniesionymi wysoko rękoma:P) Ale przzecież to jest fikcja...:)

ocenił(a) film na 9
Ciri

jasne, że fikcja :) w końcu to ma takie byc,nie? nikt nie obiecywał, że ten film będzie miec podłoze historyczne. i o co tyle hałasu? film the best =)

ocenił(a) film na 9
Tettleyka

Ciri & reszta are right :) a tak w ogóle to widział ktos do tego filmu soundtracka?? pozdro =)

Tettleyka

Czywiście :D Bardzo ciekawe założenie walki z Niebios i Piekieł o ludzkie dusze. No i ta lekka kpina z Bonda, na samym początku ];)) ....