no wiec tak kochani moi... film zaklada na samym poczatku, ze Chrystus umarl przeszyty wlocznia rzymskiego zolnierza-historia potwierdza ze przed tym juz nie zyl.
poza tym prawdziwosc wielu scen jest brana pod teologiczna watpliwosc.jedno jest pewne.swiat aniolow istnieje i wojna ktora toczy w zakryciu przed naszymi oczami jest faktem...
a cala reszta to wynik wybujalej wyobrazni tworcow filmu... choc calkiem ciekawy...
pozdrawiam
"jedno jest pewne.swiat aniolow istnieje i wojna ktora toczy w zakryciu przed naszymi oczami jest faktem... "
Fakt mozna udowodnic :)
Niektóre fakty udowodnią się same trochę później :).
Widziałem całą masę o wiele gorszych filmów (lepsze też się zdarzyły). Można obejrzeć i popodziwiać efekty. 6-7, jak dla mnie.
Przeszyty... nie szyty... umarł... nie umarł - człowieku, przecież to nie jest film historyczny !!! Dla mnie to totalna fikcja, jedna z wielu "interpretacji" dla potrzeb komercji. Oczywiście, jeżeli komuś nie odpowiada z powodów doktrynalnych (nawiasem mówiąc, taka osoba prawie wogóle nie powinna oglądać filmów komercyjnych), ale ogląda się nieźle, przynajmniej dla efektów specjalnych... tyle na temat !
.."film zaklada na samym poczatku, ze Chrystus umarl przeszyty wlocznia rzymskiego zolnierza-historia potwierdza ze przed tym juz nie zyl.
poza tym prawdziwosc wielu scen jest brana pod teologiczna watpliwosc.jedno jest pewne.swiat aniolow istnieje i wojna ktora toczy w zakryciu przed naszymi oczami jest faktem...
Te twoje "fakty" sa tak samo do udowodnienia jak te w filmie.
ten film to czysta rozrywka i nic poza tym.
Hallllllllooooo!!! To był komiks, wymysł wyobraźni, której niestety tutaj niektórym brakuje.
Film był super, a to że "fakty" nie są faktami świadczyć może o tym tylko, iż autor nie postawił sobie za cel stworzenia własnej teorii Boga i świata. To jest tak zwana fikcja, każdy może sobie wymyślać co chce w dowolnej formie, szczególnie jeśli się pod tym podpisuje.
"jedno jest pewne.swiat aniolow istnieje"
no dla mnie cytat roku- cała nauka poszła w kanał
tą "pewność" trzeba udowodnic a nikt nie jest w stanie tego udowodnić
średniowiecze, jak babcię kocham
To nie jest film, ktory powinni pokazywac ksieza na lekcjach religii !! Lekko sie koleszka zapedzil. To kino akcji. Rezyser, podzielil sie z nami swoja teoria istnienia kilku rownoleglych swiatow. Watki o wojnie miedzy Aniolami a Demonami dodane sa dla pikanteri. Niezly film. Zauwazylem, ze filmy powinno sie ogladac ok. godziny 20:00 wtedy sie nie zasypia podczas ogladania a film sie podoba. Pozdrawiam
Taa... zgadzam się-to bynajmniej nie jest film do pokazywania na lekcjach religii... :P Ale i tak niezły jest:)
A co do tej włóczni-z tego co ja wiem, to Jezus nie umarł od włóczni, tu się zgodzę-śmierć na krzyżu to śmierć przez uduszenie (postójcie sobie 20 minut na palcach z podniesionymi wysoko rękoma:P) Ale przzecież to jest fikcja...:)
jasne, że fikcja :) w końcu to ma takie byc,nie? nikt nie obiecywał, że ten film będzie miec podłoze historyczne. i o co tyle hałasu? film the best =)
Ciri & reszta are right :) a tak w ogóle to widział ktos do tego filmu soundtracka?? pozdro =)