7,4 249 tys. ocen
7,4 10 1 248581
6,0 33 krytyków
Constantine
powrót do forum filmu Constantine

sugerując się mieszanymi opiniami - obejrzałem i cóż gniot niestety

ocenił(a) film na 8
davej

A swoją opinie poprzesz argumentami czy jak większość sprecyzujesz swoją opinie bo film jest głupi ?

davej

MOże nie kicz ale słaby. Nowoczesta wersja Van Helsinga. Momentami brak logiki-poł anioły i demony które są na ziemi,Gabriel zły a "Bóg to dziecko z mrówcza farmą"-porażka ten tekst! Powinien być wycięty z filmu za obrazę. Atmosfera dekadentyzmu i zbedna paplanina w stylu Władcy Pierścieni: ' odnalazłem ją, jest gotowa". Film nie jest tragiczny ale takie zobrazowanie świata pozaziemskiego w ogole do mnie nie trafia.

ocenił(a) film na 8
TorcidaTiger

Osobiście ja uważam że film jest co najmniej dobry ( może dlatego iż bardzo "kręci" mnie ta tematyka )to iż na świecie poruszają się pół anioły i demony które mogą kusić choć mają zakaz bezpośredniej ingerencji było bardzo fajne. To że Gabriel(trafna obsada roli) okazał się zły szczerze mnie wkurzyło bo było zbyt przewidywalne i oklepane. Jednak duża dawka humoru i mimo wszystko ciekawy bohater. Fenomenalnie zagrany Szatan było widać aż bijące zło od grającego go aktora ( przebił według mnie Viggo Mortensena z Armii Boga a ostatni monolog Johna z Lucyferem była bardzo fajna. Podsumowując 8/10 jak dla mnie ale to tylko kwestia gustu ;)

ocenił(a) film na 7
say_2

""Bóg to dziecko z mrówcza farmą"-porażka ten tekst! " - ten tekst akurat jest fajny i jako z niewielu daje do myślenia :D:D

up - "film jest co najmniej dobry" - i taką ocenę dałem (7/10). Świetna gra Keanu, miłe dla oka efekty specjalne, pomysł na film dobry jednak miejscami zdawało mi się że fabuła się nie klei. W każdym bądź razie obejrzenie go nie jest stratą czasu :)