PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=655119}
5,0 3,0 tys. ocen
5,0 10 1 3034
5,7 6 krytyków
Contracted
powrót do forum filmu Contracted

ale jakiś punkt zaczepienia do ciekawego rozwinięcia akcji się pojawia. Im dalej las tym większe zdziwienie moje budziła fabuła, której zwieńczeniem była absurdalna scena u lekarza. Ten film to chyba podręcznikowy przykład jak nie robić horrorów (choć to dla mnie był bardziej "thriller")
- szczątkowa fabuła - 80% procent projekcji spędziłem obserwując zmagania bohaterki z reakcjami organizmu na ten przygodny stosunek, które nie posuwały akcji do przodu o milimetr
- irytujące postaci począwszy od głównej bohaterki, która przez większość filmu zachowywała się jak kompletna kretynka. O pozostałych szkoda wspominać, tak bardzo ich aktorstwo utkwiło mi w pamięci. Swą charyzmą przypominali bohaterów amerykańskich slasherów.
- poboczne wątki, które są, ale jakby ich nie było, co sprawia, ze stają się obojętne i jakimś nieznaczącym kwiatkiem do kożucha. Problemy lesbijskiej miłości Samanthy, problemy jej matki (katolki, a jak!:) z akceptacją skłonności córki czy jakieś zaloty bezbarwnego jak woda chłopaczka do lesbijki - obeszły widza tyle co zeszłoroczny śnieg
- brak klimatu - jeśli za film zabrał się pochłaniacz horrorów w stylu Saw, Hostelu czy nawet hiszpańskiej szkoły mógł sobie jedynie rwać włosy z głowy na widok kolejnych wytartych jak wycieraczka numerów w stylu, plucie krwią, krew w muszli czy wylatujące trupie robaki.
- finał - obejrzawszy finał ręka samoczynnie opadła mi na czoło.

ocenił(a) film na 5
kubatarnowski

W pełni popieram opinię