PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=569242}
4,3 18 tys. ocen
4,3 10 1 17891
5,6 34 krytyków
Cosmopolis
powrót do forum filmu Cosmopolis

Jestem fanem filmów Cronenberga, jak i miłośnikiem głębokiego, wartościowego kina. Niestety,
"Cosmopolis" to niemal dwugodzinny bełkot. W dodatku drętwy, niezajmujący. Nie polecam.

ocenił(a) film na 9
MyNameIsDeath

To kurcze niesamowity obraz społeczeństwa w przyszłości. Świat za kilka lat, taki gdzie nie ma żadnych nowych wynalazków, nic nieprzewidywalnego się nie zdarzyło, a jedynie współczesne trendy pogłębiły podziały klasowe, cyfryzację pieniądza a dynamika zmian przyspieszyła jeszcze bardziej.

ocenił(a) film na 3
Roy_v_beck

Ty widzisz niesamowity obraz, a ja nadal ziewam po seansie :P

ocenił(a) film na 9
MyNameIsDeath

Inne filmy Cronenberga nie sprawiły, że chciało Ci się ziewać? Wybacz, ale klimat jest bardzo podobny do kilku innych produkcji.

ocenił(a) film na 3
pablo12000

Klimat klimatem, ale inne filmy Cronenberga - które w większości uwielbiam, i które uczyniły z niego jednego z moich ulubieńców - mają przynajmniej jakąś akcję, nie mówiąc o fabule. Tych w "Cosmopolis", niestetyk, brak... Każdemu reżyserowi zdarza się gniot, David i tak przez wiele lat trzymał bardzo mocny poziom.

MyNameIsDeath

Zajrzałam na filmweb przed obejrzeniem filmu i byłam pewna, że Cosmopolis nie może być aż tak złe... A jednak. Nie mogę ocenić więcej niż na 3. Pattinson grał jak drewno, niestety, poza tym cała historia była kompletnie nie zajmująca. Świat, w którym żyje bohater jest sto razy bardziej ciekawy niż każda jego wypowiedź, niestety, przedstawili go w taki sposób, że nie mogłam się połapać o co do końca chodzi. Jestem przekonana, że książka jest o wiele lepsza, chociaż nie czytałam, ale adaptacja jest naprawdę kiepska. Gdyby główną rolę zagrał inny aktor, film być może byłby do uratowania, ale Pattinson przybił ostatni gwóźdź do trumny jaką jest ten film.