Critters 2

Critters 2: The Main Course
1988
6,2 7,3 tys. ocen
6,2 10 1 7256
6,2 5 krytyków
Critters 2
powrót do forum filmu Critters 2

ocenił(a) film na 6

Niezły sequel choć minimalnie gorszy od poprzednika. Zabrakło mi trochę tego mrocznego klimatu z oryginału. Ponadto film strasznie wolno się rozkręca i pierwsza połowa jest niestety nudna. Finałowe walki z crittersami mogą się jednak podobać, podobnie jak ciekawe pomysły z nimi związane (np. wielka kula stworzona z crittersów). Crittersy ponownie wyglądają świetnie i potrafią być zabawne. Ciekawych transformacji dokonują także łowcy nagród a Charlie jest całkiem ciekawą, nieźle wykreowaną postacią (patrząc przez pryzmat całej serii). Plusem jest także dobrze oddająca to co dzieje się na ekranie muzyka. Fabuła ma jednak w sobie kilka błędów logicznych ale ostatecznie można przymknąć na nie oko, podobnie jak na kiczowaty statek kosmiczny, który tylko dodaje pewnego uroku lat 80-tych. Myślę, że jeśli spodobała ci się część pierwsza to warto obejrzeć i drugą, choćby dla końcowych 30 minut. Moja ocena: 6/10.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 6
Shady_Yo

Mi tam się pierwsza połowa bardziej podobała, może wolno się rozkręca do tego finału ale w pierwszej połowie było sporo ciekawych scenek, też z tą całą tradycją Wielkanocy, no i nawiązujące do pierwszej części. Trochę nudno się robi jak są te sceny kiedy ludzie chowają się w kościele no ale można to jakoś przeżyć. Potworki były tutaj zabawne niż straszne. Klimat już nie jest taki sam jak w jedynce. Ogólnie film mi się podobał.