7,3 70 tys. ocen
7,3 10 1 69904
6,6 69 krytyków
Cruella
powrót do forum filmu Cruella

Osobiście uważam że film ma potencjał na coś lepszego gdyby wprowadzono w nim parę zmian.
Po pierwsze-Zupełnie ,,nieralistyczna" Scena matki Cruelli. Osobiście uważam że gdyby winne za śmierć zupełnie przenisono na Baronnse wyszłoby to dużo lepiej. Mimo wszystko film nie może zdcydować się czy chce być bardzej relistyczny czy fantazja. Dlkatego nie mogę zupełnie kypić tej sceny. Plus mimo ogromnego Tropu Baronnse bez dalmatyńczyków wypadłaby na dużo lepszą Vilankę mimo iż tak jest dobrze napisaną postacią. Ale gdyby pozbyć się motywów psów stanowiłaby odpowiednią siłe do przeciwstawienia się.
Po drugie odcięcie się od marki. Gdyby film powstał na orginalnych postaciach myślę że wyszłoby mu to na dobre. Zwłaszcza że można by było zupełnie odnieść się do innych dzieł kultury jak na przykład ,, deiabeł ubiera się u prady,, czy dom gucci" a mam wrażenie że tak czy tak film jest odniesiem do tych dwóch produkcji
Po trzecie (Trochę odniesienie do drugiego punktu) myślę że gdyby scenarzyści mogli się odnieść do starszej audiencji i zrobić film dojrzelszy czy raczj odnieśli się do filmów typu dla nastolatków czy yaoung adlt też by tu wyszło na dobre. Niestey przez podszycie się do znanych już dalmatyńczków nie dało tu pola do popisu. Widzę tu przykład tego że chyba chciali zażerować na nostalgi strszych odbiorców by zabrali swe pościechy do kina ( Tak zdaje sobie sprawę że inne filmy aktorskie disney też żerują na nostalgi tylko w tym wypadku widzę potencjał na naprawdę dobry film)