Mógłby mi ktoś przybliży bardziej fabułe filmu razem z zakończeniem i potencjalnym
wyjasnieniem? Bo oglądałam go dosyć dawno i tyle co pamitam, że CHYBA było coś z
wymiarami i że na końcu przetrwała kobieta, która zostala zastrzelona CHYBA przez rząd /
wojsko. Dzisiaj oglądałam kolejny raz CUBE 1 więc go pamiętam dobrze ten mi się
"zamazał" a chciałam obejrzeć 3 aby mieć jasność dotyczącą całej serii.
no wiec,SPOILER zostaja porwani do hiperszescianu mloda kobieta, detektyw, jakas laska(adwokat), tworca gier komputerowych, niewidoma koreanka, chinka czy jakas czarna postać;D, przeurocza jednak ciut nawiedzona Pani Pejli;D i inteligent, ktory ma najwieksze pojecie o tym co sie dzieje w szescianie bowiem projektował tam np drzwi. Okazuje sie ze przechodzac przez kolejne pokoje oprocz roznych plapek jak morderczy szescian odbijajacy sie od scian, krysztaly przebijajace wszystko na wylot, czy pokoje ze zmienna grawitacją w calym szescianie jest kilka rzeczywistosci rownoleglych gdzie np,bohaterzy natykaja sie w jednym z pokoi na "siebie martwych", lub widza wspoltowarzyszy, ktorzy powinni byli pozegnac sie juz z zyciem. Okazuje sie ze szescian po jakims czasie rozpadnie sie. Faktycznie przezywa mloda kobieta blondynka przez skok do "dziury" ktora pozostala po rozpadzie szescianu. W rzeczywistosci to koreanka wiedziala najwiecej o projekcie, z ktorego jak wspomniala nie ma wyjscia. Wszyscy gina, a kobieta ktora przezyla i tak jest finalnie zastrzelona przez jednego z gosci w czarnych garniakach, ktorzy wydaja sie byc stworcami calego szescianu.:)
Sześcian to imitacja 4 wymiarów. Czas i przestrzeń się zlewają ze sobą - przyszłość i przeszłość, oraz teraźniejszość.
Projektantem Hipersześcianu jest ALEX TRASK - jest nim wytworzona w probówce super inteligentna osoba - jest nią ta ślepa dziewczyna. To ona zaprojektowała i wdrożyła w reala - owy sześcian, w którym się znajdują, ale nie potrafi z niego znaleźć wyjścia. Młoda psycholog zostaje wciągnięta do sześcianu, a jej misją jest zebranie danych od ALEX TRUSK dotyczących sześcianu. Pozostali ludzie są związani z firmą IZON - wojskową firmą, która jest odpowiedzialna za eksperyment CUBE HYPERCUBE czyli ten owy sześcian. Każda z postaci jest związana z jego powstawaniem lub sprawą kogoś związanego z tym, że sześcianem. Prawdopodobnie zostali do niego wrzuceni, aby ich udział w eksperymencie totalnie zatuszować. Psycholog po zdobyciu danych od ALEX TRASK zostaje zastrzelona. ALEX TRASK udała się do sześcianu, aby uciec od IZONU...Zadaniem psycholog było zmanipulować spotkanymi ludźmi i odnaleźć ALEX TRASK. Ostatecznie wyjście z sześcianu znajduje HANS ROZENZWEIG naukowiec również tu zamknięty.