PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32385}

Cube 2

Cube 2: Hypercube
2002
5,8 39 tys. ocen
5,8 10 1 39334
4,1 15 krytyków
Cube 2
powrót do forum filmu Cube 2

Film, mimo ze ma nazwe Cube 2, nie ma zbyt wiele wspolnego z poprzednikiem, czy tez z
CUBE ZERO.

Jak zauwazyłem, film fascynuje glownie osoby, ktore interesuja sie fizyka kwantowa,
tesseraktami czy tez innymi wymiarami.
Dla mnie z kolei bylo tak, ze najpierw ogladnalem ten film, byl bardzo dziwny na poczatku,
ale od tamtego czasu zaczalem sie interesowac fizyka kwantowa. Ostatni raz kiedy go
ogladalem (pol roku temu) bylem swierzakiem w dziedzinie fizyki kwantowej, ale teraz
zamierzam go obejrzec ponownie i mam nadzieje ze jeszcze bardziej go zrozumiem :)
Polecam film milosnikom fizyki teoretycznej ;d

ocenił(a) film na 6
Bartheck

Mi się film podobał w mniejszym stopniu niż część 1
ogolnie popieram - było w nim dużo fizyki kwantowej którą nie każdy sie interesuje :) może czas zacząć ?

szymonkrzak

Film ogladnalem ponownie- o wiele przyjemniej sie go ogladalo :D
Fizyka kwantowa jest bardzo interesująca, jesli gleboko sie nad nia zastanowic, ale to nadal jest tylko 'TEORIA' czyli mozliwe ze cos takiego w ogole nie istnieje- co nie zmienia faktu ze jest bardzo ciekawa ;)
Polecam wszystkim

użytkownik usunięty
Bartheck

Pierwsza jak i druga część pozostawia u widza wiele pytań. Najważniejsze z tych pytań to kto stworzył szescian, w jakim celu miał służyć. Nie oglądałem jeszcze Cube Zero, ale chyba tam właśnie należy szukać odpowiedzi na te pytania.