strasznie naciągany ten film, oglądnęłam wszystkiu cuby; cube, cube 2, cube 0, ale to jest najgorsza częś, tak totalnie nie pasuje do pozostałych, rozumiem, że każdy z tych filmów kręcił inny reżyser, ale to jest NAJGORSZY z nich wszystkich:(
Zgadzam się całkowicie. Dwójka jest najlepsza. Stworzono te filmy nie patrząc na poprzednie części, to znaczy - żadne nie są powiązane. Jedynkę obejrzałam po dwójce i mówiąc szczerze - beznadzieja ! W ogóle nie trzyma w napięciu. Jedynym plusem jedynki jest mroczny klimat, rozbudowany dzięki kolorowym szkiełkom w pomieszczeniach. Pułapki i to w jaki sposób myślą i reagują bohaterowie - DNO. Dwójka zdecydowanie tak ! Płynna, czysta, dobrze się ogląda, straszna, trzyma w napięciu, reakcje bohaterów prawidłowe, a nie jak w jedynce od razu wszyscy wiedzą co robić. Najokropniejsze sceny z trupami ! Okropność, za każdym razem mimo wszystko jak to oglądam przymykam oczy. Polecam.
Ja jedynkę lepiej oceniam. Może dla tego, że widziałem ja jako pierwszą i przy dwójce nie było takiego zaskoczenia. Wiedziałem czego oczekiwać.
2. część była momentami nielogiczna i z błędami.
w 1. cz można było dostrzec jakąś zasadę działania, a w części 2. takowej nie było.
Ale i tak 7/10 i ulubione. Gdyby nie kilka błędów, było by 8.10.