PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32385}

Cube 2

Cube 2: Hypercube
2002
5,8 39 tys. ocen
5,8 10 1 39329
4,1 15 krytyków
Cube 2
powrót do forum filmu Cube 2

moim zdaniem film ma bardzo niewiele wspólnego z częścią pierwszą, nie licząc samego 'sześcianu'. bo ani to nie jest kontynuacja wydarzeń z Cube z 1997, ale nawet nie jest wspomniany poprzedni sześcian. więc odrębna historia, ja nie porównuję jej z pierwowzorem. jest to dla mnie inny film, z dużo większą dawką science fiction i niekonieczne przez to gorszy. dałem 7/10, jest to dla mnie film dobry, zrealizowany na dobrym poziomie, z grą aktorów nie jest świetnie ale ujdzie. no i fajne były motywy, na przykład pod koniec koleś który sfiksował i zaczął mordować pojawia się okazuje się że to, co było ułamkiem sekundy dla blondyny, dla niego było prawdopodobnie kilkoma miesiącami (zdążył przecież osiwieć..). podsumowując- film odbiegający daleko od pierwszego Cube, ale to nie oznacza, że tragiczny. pozdrawiam ;)

ocenił(a) film na 7
yasiooy

No mnie też się spodobał, pomyślałem najpierw że skoro średnia 6,60 to będzie słaby a tu okazał się całkiem niezły 7/10, fajne motywy z tymi czasami równoległymi i ogólnie z filmu nie wieje kiczem, widać że wątek psychologiczny także pełni tu sporą rolę i to wychodzi samemu filmowi na plus. Drażniło mnie tylko jedno, mianowicie czasem film tracił klimat poprzez robienie jaj przez blondynę i tą starą, czasem wydawało się jakbym oglądał jakiś amerykański serial komediowy, ale na szczęście później "jaj" było coraz mniej i stworzyła się fajna atmosfera. No będzie tego, film dobry i tyle :)

yasiooy

mylisz sie yasiooy, ten film to wyrazna kontunuacja

1 - ten wojskowy staruszek z poczatku filmu, zaklina tych, ktorzy go tu wsadzili, zeby dali mu jego liczby - dla mnei to oczywiste, ze ma na mysli liczby z korytarzykow, ktore pomogly bohaterom jakos rozeznac sie w systemie - on byl wspoltworca tamtego makabrycznego labiryntu - w dodatku jest jednym z pierwszych, jakich tu wsadzili bo przeciez nie wie o braku liczb w obecnym programie

2 - Sasha mowi, ze uciekla tutaj, keidy dowiedzialas sie, ze wsadzaja tu ludzi - tu czyli do obecnego, albo wczesniejszego szescianu

3 - znow do budowy labiryntu zostali zatrudneini ludzie wykwalifikowani inteligentni, ktorzy wpierw pomogli opracowac maszyne, lub jej czesc a potem zostali wrzuceni do srodka i obserwowani