Człowiek, który gapił się na kozy

The Men Who Stare at Goats
2009
6,3 75 tys. ocen
6,3 10 1 74864
6,0 28 krytyków
Człowiek, który gapił się na kozy
powrót do forum filmu Człowiek, który gapił się na kozy

Uhuhahaaa ha haa a a. Co to ma być? Raczej nie komentuję filmów które nie wywarły na mnie żadnego wrażenia ale ten film to przesada. Wygląda to jak jedna wielka kpina z "widza" . Cofam jesli to jest kpina z widza to film jest arcydziełem .

arthor44

Uwielbiam takie komentarze jak wyżej. Za każdym razem uświadamiają mnie że jednak nie jestem ograniczonym kinomanem :)

croan

..a może jednak?

ocenił(a) film na 8
arthor44

Czemu kpina z widza ? Za mądre przesłanie ? za trudne dialogi ? zbyt nieoczywisty humor ?

CypherR

Już nie pamiętam tego filmu :P Widać " nie ryje się" głęboko w pamięci ...opinia była na gorąco i tak jak napisałem nie komentuje filmów które uważam za sztuczne , nudne , komercyjne ..etc. Ten jedyny raz się pokusiłem gdyż o ile pamiętam ciągle miałem odczucie ,że reżyser chce zabawić widza nową sytuacją zupełnie nie mając nic do powiedzenia . Już sam tytuł mówi sam za siebie ( TYTUŁ MÓWI SAM ZA SIEBIE ) WIęc się śmiałem ..ale ten dowcip mógł być o 92 minuty krótszy .. jeśli ktoś życzy sobie popatrzeć na śmietankę aktorów którzy coś tam mówią bo muszą opłacić menagera ,służące , ogrodnika i "ciort " wie kogo jeszcze to bardzo proszę ... ale i kilo cukru nie pomoże żeby z zakalca zrobiło się suuuuper ciacho ...
Ps . każdy ma prawo do własnej opini dla ciebie jest to 9 i gratuluję smaku ale ja pamiętam że musiałem co 10 min zmuszać się aby oglądać dalej ..uhh ale się rozpisałem ..Pzdr.

ocenił(a) film na 2
arthor44

Mnie rowniez sie nie podobal, nie kazdy musi miec takie same zdanie jak pan Cypher

Eine_Tolle_Hexe

Hm..nie mam co do tego złudzeń ...gorący zwolennicy znaleźliby się nawet gdyby zrobili film o "smużce gówna na na papierze toaletowym przemierzającym bezkresny ocen ścieków" (zapożyczone z Charlesa Bukowskiego)..
..co do nieoczywistego humoru...czy tam jest jakiś inteligentny humor???
Kiedy wysnuję zdanie :
-jestem taki niezależny ;
..aby zaraz potem dodać :
-kolego pożyczysz stówkę?
To jest to prosty serialowy humor . Jeśli zdanie "kolego pożyczysz stówkę" powiem po 15 minutach filmu to niektórzy uznają że to jest inteligentny humor bo trzeba się domyślać czego kwestia dotyczy ..ale czy to jest humor ? Czy humor nie powinien być lekki i głupkowaty właśnie . każdy kocha Bennego Hilla , Chaplina , Flipa i Flapa (niekoniecznie w tej kolejności) ..bo niema tam drobnomieszczańskiego "eh Romualdzie jakięż to zabawne , oh i takie to ludzkie śmiać się " (z małym paluszkiem podniesionym do góry) ...nie widzę tam nawet takiego humoru ..jeśli taki aktor jak Jeff Bridges udaje że nie poznaje Clooneya w tak beznadziejny sposób to jest żenujące ... gdzie Ty tam humor widzisz ..

ocenił(a) film na 8
arthor44

Jeśli kpina z widza, to tylko ze słabo ogarniętego :-P.

rafalab777

Takiego np. który kwituje jednym zdaniem . Bez wycieczek osobistych oczywiście ;-).

arthor44

te arthor cos sie tak zagotowal , jak sie nie podoba to trudno wszyscy przyjęli do wiadomosci ale nie wciskaj na siłe swoich przemyslen innym , swiat byłby nudny gdyby wszsycy mysleli podobnie , to samo tyczy się gustów filmowych