Człowiek, który gapił się na kozy

The Men Who Stare at Goats
2009
6,3 75 tys. ocen
6,3 10 1 74864
6,0 28 krytyków
Człowiek, który gapił się na kozy
powrót do forum filmu Człowiek, który gapił się na kozy

absurd goni absurd, to co na pozór wydaje się głupie w tym filmie w rzeczywistości jest inteligentnym, trafnym i ironicznym obśmianiem, ale jak dla mnie film momentami siadał i
nudził, stąd taka ocena.

ocenił(a) film na 5
Nu_RaKu

Python tak nie nudził.

ocenił(a) film na 3
Bodzepor

bez przesady, może i jest jakiś absurd w tym filmie ale na pewno nie "z zupełnie innej beczki" ...
straszne flaki

ocenił(a) film na 6
Nu_RaKu

Racja choć było kilka świetnych dialogów na których uśmiałem się co nie miara.

ocenił(a) film na 3
Nu_RaKu

Jestem fanem absurdalnego humoru, uwielbiam Pythonów, ale film uważam za beznadziejny - obaliłem Twoją teorię ;)

ocenił(a) film na 4
Nu_RaKu

podobnie jak państwo nade mną nie widzę tu pajtona :) no chyba, że polskie teksty są lepsze od oryginalnych, bo film oglądałem po angielsku i niestety trącało mi wyświechtanym motywem "jako tysiączni z kolei staramy się być inni - śmiejemy się z holiłud i pokazujemy jaki mamy dystans do siebie bo to takie wspaniałe".

ocenił(a) film na 6
Nu_RaKu

Jak dla mnie film niezły chodź nie wywar na mnie dużego wrażenia bardziej mnie zaciekawił niż rozbawił.Przyznam też że przypomniało mi się dwóch magików którzy podtrawili przechodzić przez szybę okna i nie tylko jeden podniósł 3-4 razy więcej kilo niż ważył czyli np. ważył 50 podniósł 200 kg miazga ale po tym filmie myślę że chyba wiem jak oni to robią chodź nigdy o tym nic nie mówili.Moja ocena 6/10. Pozdrawiam