PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=490933}

Człowiek sukcesu

Solitary Man
2009
6,1 5,0 tys. ocen
6,1 10 1 4979
Człowiek sukcesu
powrót do forum filmu Człowiek sukcesu

Nie wiadomo co gościu wybrał, poszedł do byłej żonki czekającej w samochodzie czy może poleciał za kolejną studentką? Jak wy myślicie?

ocenił(a) film na 7
bartu1986

Mysle ze to drugie, aczkolwiek rezyser umyslnie tak zrobil. Dal wybor nam widzom.

ocenił(a) film na 7
Dawid_1220

Jak się skończył film? Oglądałem z nagrania z Polsatu i urwało się przed końcem filmu.
Skończyłem oglądanie jak spotkał się z żoną na ławce.

ocenił(a) film na 7
Darsen

Spojler. Straciles pare minut, co najwyzej. Czemu sie urwalo? skonczyl sie tak, ze nie wiadomo jak potoczyly sie jego dalsze losy.

ocenił(a) film na 7
Dawid_1220

Nagranie się skończyło ;) Film miał zacząć się o 22.35 a Polsat puścił go 5-6 minut później. Za dużo reklam przed i w trakcie filmu, źle wyliczyli czas.

ocenił(a) film na 7
Darsen

Cos wymyslasz chyba. Nie zawsze filmu sa puszczane punktualnie, ale to nie znaczy ,ze nie zostaja wyemitowane do konca. Ostatnia scena- Douglas siedzi na lawce, oglada sie za mloda, atrakcyjna kobieta, a jego zona siedzi w aucie.

ocenił(a) film na 7
Dawid_1220

Nagrywałem z kablówki UPC, film miał być od 22.35 do 0.10 według programu.
0.10 miał się zaczynać inny program. A że Polsat miał opóźnienie, to film skończył się 0.15. Dlatego nagrywanie u mnie się zakończyło, a w telewizji film leciał dalej. Nigdzie nie pisałem że film nie był puszczony do końca, tylko że skończyło się nagranie.

ocenił(a) film na 7
Darsen

To juz wszystko jasne. Jednym slowem przejechales sie na nowej technologii. Po za tym godziny rozpoczecia i zakonczenia trzeba traktowac z dystansem. Film zawsze konczy sie wczesniej, anizeli jest napisane w programie telewizyjnym.

bartu1986

moim zdaniem wsiadł do samochodu. Wskazuje na to scenariusz - Ben w końcu uświadomił sobie, że był szczęśliwy i spełniony do tej feralnej wizyty u lekarza - jego firma prosperowała, miał kochającą rodzinę, żonę. Niczego więcej nie potrzebował. Wszystko co miał, utracił przez podjęcie decyzji o zmianie dotychczasowego trybu życia. To wynika z końcowej rozmowy na ławeczce, ale to otrzeźwienie przyszło wcześniej, po spotkaniu z byłą żoną w jej apartamencie, która na pytanie Bena czemu niczego nie zmienia w domu, nie wyrzuci nawet starej poduszki, odpowiedziała "nie wyrzucam tego co działa. Ty tak".

tadmar8

Tak. Identycznie zinterpretowałem końcówkę. Rozmowa z przyjacielem na ławce, przed wizytą w szpitalu, dała również do myślenia, że główny bohater zaczyna się zmieniać.

ocenił(a) film na 7
tadmar8

Wcale nie powiedziała mu wprost: "ty tak", to stwierdzenie i tak było dla niego jasne i widać było, że dotarło do niego...

ocenił(a) film na 6
bartu1986

Niestety ten zabieg z uciętym zakończeniem jest zbyt często wykorzystywany. Generalnie cała przedstawiona historia wskazuje na to, że na koniec filmu musiał wsiąść do samochodu żony - scenariusz, co do tego był bardzo sugestywny - co nie sprzyja kończeniu filmu w taki sposób. Szkoda że fajny, zły, cyniczny bohater, który pluł życiu w twarz (może trochę za mocno powiedziane), im bardziej zbaczał, tym scenarzysta się nad nim pastwił. Wydaje mi się że jest dużo filmów o podobnej tematyce i wszystkie kończą się jednakowo, aż do porzygu. Życzyłbym temu filmowi, by zakończenie nie było ucięte a Douglas powinien pobiec za kolejną spódniczką - wtedy film wyróżniłby się czymkolwiek.

ocenił(a) film na 7
bartu1986

Jestem przekonana, że poszedł do samochodu, to co się zdarzyło dało mu niezłą nauczkę, owszem tęsknie spojrzał za długo nogą dziewczyna, ale sądzę, że wygrał rozsądek.