PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=592693}

Człowiek z Cold Rock

The Tall Man
2012
6,3 18 tys. ocen
6,3 10 1 17532
5,0 4 krytyków
Człowiek z Cold Rock
powrót do forum filmu Człowiek z Cold Rock

Moja ocena na świeżo to 5/10

Plusy;
- w miarę dobra gra aktorska
- genialne (genialne!!!) krajobrazy
- czuć, że ta miejscowość jest dziurą (ważne z perspektywy fabuły)
- muzyka a w sumie jej brak :)
- oryginalny i mimo , że fabuła po odkryciu wszystkiego staje się dla mnie żałosna, to do
pewnego momentu trzyma w napięciu.

Wady;
- co za beton, no po prostu końcówka okazuje się tak głupia, że szok, kupiłbym jeszcze
motyw ze Julia jest psychopatką która ze względu na to, że nie może mieć dzieci i jest po
śmierci męża zaczęła porywać inne dzieci ale jakaś tajemna organizacja je porywająca
dla idei??!! No błagam
- ta małolata Jenny, wyjątkowo głupia postać filmu
- zadawane przez nią na końcu pytanie czy warto?? No k...a tak warto!! ehh... wyjątkowo
infantylne ;/

Podsumowując;
Film jest naprawdę rzemieślniczo dobrze zrobiony, aktorzy pasują do swoich ról, czuć
klimat całości. nawet fabuła do pewnego miejsca trzyma w napięciu ale po końcówce po
prostu się załamałem i ocena poleciała na łeb, na szyje ;/

ocenił(a) film na 7
Granatowy_al

Zgadzam się z Twoimi odczuciami. Końcówka spłaszcza cały film, który świetnie budował tajemnicę. Mimo wszystko dałem 7, bo nie łatwo ostatnio przytrzymać mnie aż do napisów.

ocenił(a) film na 3
Granatowy_al

ten film to jakies nieporozumienie , stracony czas :/

Granatowy_al

wlasnie to ostatnie pytanie daje +2 do filmu.
wyobraz sobie teraz sytuacje, ze moze cie (tudziez twoje dzieci) adoptowac roman abramowicz/krolowa elzbieta/bill gates/ brandżelina etc. czyz nie stworzyliby ci lepszych warunkow niz twoi rodzice? ;]. moze i lekka patologia, ale zawsze to wlasna rodzina - do tego te porwane dzieci nie byly molestowane. byly z bienych robotniczych rodzin, gdzie byly calkiem kochane. jak powiedziala jessica biel - ich celem bylo wyrwac te dzieci z zakletego kregu biedy. na swoj sposob szlachetne - jednak calkiem patologiczne.
dla mnie film ciekawy. szalu nie ma, ale przyzwoicie zrealizowany i nowy pomysl. ostatnia scena bardzo fajna i wryla mi sie w pamiec .