PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=592693}

Człowiek z Cold Rock

The Tall Man
2012
6,3 18 tys. ocen
6,3 10 1 17532
5,0 4 krytyków
Człowiek z Cold Rock
powrót do forum filmu Człowiek z Cold Rock

7/10 Spoilery...

ocenił(a) film na 7

Spodziewałem się, że film będzie znacznie lepszy ale mimo wszystko spokojnie daje siódemkę...daje do myślenia. Nie wszystko do końca w tym filmie zrozumiałem, bo chyba można powiedzieć , iż zwroty akcji w tym filmie świetnie mylą widza. Wiadome, ze Tall Men okazał się być mężem Julii i, że porywali dzieci oddając w "dobre" ręce. Julia do samego końca kłamała pozostając wierna swojej idei. Tym bardziej iż matce Davida powiedziała, że wszystkie te dzieci nie żyją a ciała są pozakopywane w lesie i tunelach. Nie do końca wiem jak działała ta cała machina...czy to była po prostu chora idea chorych ludzi czy ogólnie mówiąc jakaś sekta ?
Fil dostaje siódemkę, za nieoczekiwany zwrot akcji, za trzymanie w napięciu do samego końca, za wspaniały mroczny klimat miasteczka(za to chyba 10 powinna być :) ), i za nieprzewidywalność.

ocenił(a) film na 8
xscape

Na końcu jest mowa o tym że ona i jej mąż byli jedną z komórek organizacji. To nie była sekta tylko idealiści którzy nie chcieli by dzieci żyły w biedzie i bez wykształcenia (w filmie była mowa o tym że w miasteczku zamknięto szkołę).