PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=592693}

Człowiek z Cold Rock

The Tall Man
2012
6,3 18 tys. ocen
6,3 10 1 17532
5,0 4 krytyków
Człowiek z Cold Rock
powrót do forum filmu Człowiek z Cold Rock

Aż sobie napiszę recenzję... Ale to później. Polecam wszystkim ten film. Naprawdę wart uwagi. Jeden z lepszych jeśli chodzi o 2012 rok.

kicaj14

Popieram ! Jeden z lepszych filmów jakie widziałam z tego gatunku a trochę ich było . Przede wszystkim jest nieprzewidywalny i zaskakujący, ale na pewno zrozumiały . Dziwi mnie tak niska ocena

ocenił(a) film na 5
bad_kitty

a mnie nie dziwi, wiele dobrych filmów na tej stronie ma zaniżone oceny. Niestety ;) Choć z drugiej strony, każdy ma swój gust.

ocenił(a) film na 3
chop

"ten film jest dobry" uzasadnij swoją opinię.

Faktycznie fabuła zaskoczyła mnie w pewnym momencie nie przeczę. Jednak odnoszę wrażenie, że film trzyma się tak mocno kupy jakby była sklejona gumą do żucia a niektórym wydaje się, że jest skręcony na śrubach M12 co najmniej.

Może jakby postacie były choć trochę prawdziwe i przekonujące, część rodzin pozbawionych dzieci uboga ale wzorowa a część była definicją patologii, żeby był dylemat moralny. Może jakby atmosfera grozy narastała i widać by było wzrastającą frustrację i strach mieszkańców miasteczka...

Cały film (UWAGA SPOILER) sprowadza się do tego, że ktoś postanowił podkradać mieszkańcom pewnej wioski dzieci w imię zapewnienia im lepszych perspektyw, co przypadkiem odkrywa matka zaginionego dziecka. Niestety nie udaje jej się odzyskać synka, który po jakimś czasie oswoił się z przybranymi rodzicami. Kurtyna opada lecą napisy. Cała fabuła!

ocenił(a) film na 9
kicaj14

Mnie ten film też bardzo zaskoczył, na początku myslałam, ze wiem o co chodiz, potem byłam pewna o co chodzi, potem miałam wrażenie o co chodzi, potem głupiałam i zupełnie nie rozumiałam filmu potem znowu coś zaskoczyło i na końcu miazga.... :), również wszystkim polecam, nie da się nawet opisac tak naprawdę o czym jest nie zdradzajac bez tego zakonczenia :D .

ocenił(a) film na 9
joanna669

Dokładnie tak :)

ocenił(a) film na 9
kicaj14

Już jest moja recenzja :)
http://taka-sytuacja.blogspot.com/2013/08/thriller-ktory-zmusza-do-refleksji-tal l.html

ocenił(a) film na 7
kicaj14

Mnie też się bardzo podobał. Jestem bardzo mile zaskoczona. Polecam obejrzeć.