Wiecie, że De Palma otrzymał ten film Złotą MAlinę dla najgorszego reżysera? Śmieszne. Jest to jedna z wielkich pomyłek gości od Złotych Malin - pozostałe to m.in. ZM dla Kubricka za Lśnienie, nominacje do ZM dla aktorów takich jak Pacino, Nicholson czy Oron Welles oraz niestety, nie pamiętam dla kogo - ważen jeste, ze koleś otrzymał jednocześnie nominację do Złotej MAliny i Oskara! za te samą rolę!
Pozdarwiam, Szymek
Nicholsona nominowali do maliny za "Hoffę"... Tam akurat zagrał świetnie, ale te Maliny przyznają sami kretyni, więc nic dziwnego :/
Tym aktorem co dostał i Malinę, i Oscara za ten sam film jest James Coco za Only When I'm Laugh. pzdr
Wlasnie za tego typu wyboru Zlote Maliny nie maja dla mnie zadnej wartosci. Dosc powiedziec, ze nominacje dla najgorszego aktora dostal Quentin Tarantino za "Od zmierzchu do swiut". Przeciez to smieszne jest:D
Christopher Walken dostal w swojej karieze 3 zlote maliny, a jednoczesnie jest szczesliwym posiadaczem Oskara, oczywiscie pominmy to, ze tenze wspanialy i oryginalny aktor przyjmuje podobno niemalze kazda zaproponowana role i jedna ze zlotych malin dostal tego samego roku co nominacje do Oskara, ja i tak go lubie i lubilam od zawsze, jest wspanialy, niesamowity i...uroczy :), a co do 'Czlowieka z blizna' to szczerze sie przyznam, ze jak dla mnie zaslugiwal na ta maline, myslalam, ze na nim umre i nie ja jedna bo polowa 'ekipy', z ktora go ogladalam sie w trakcie wykruszyla, a ja bohatersko na skraju wycienczenia psychicznego i fizycznego dotrwalam do konca! ha! jestem z siebie doprawdy dumna :P pozdrawiam :)