PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=305388}

Człowiek ze stali

Man of Steel
2013
6,4 137 tys. ocen
6,4 10 1 137033
5,3 60 krytyków
Człowiek ze stali
powrót do forum filmu Człowiek ze stali

niezły wynik ciekawe jaki będzie ostateczny

makaveli1983

ja się temu nie dziwie film mi się podobał wieć 14 mln jeszcze będzie ;)

ocenił(a) film na 8
wort801

granica 600 mln jak najbardziej do pobicia,sukcesem bedzie 700mln

makaveli1983

no oby ;) jak jeszcze będzie 2 cześć to będzie super :) jak najwięcej może komuś na forum ciśnienie podskoczy :)

ocenił(a) film na 8
wort801

Możliwe ze bedzie jak w przypadku Dark Knighta i bedzie skok jakosciowy

makaveli1983

oby tak było jak piszesz :)

makaveli1983

A niech będzie jak najwięcej żeby mieli dużo kasy na kolejne części:D

ocenił(a) film na 8
alien_2

Druga część bedzie na pewno oby Justice League wypalilo plus debiut Batmana w MoS 2

makaveli1983

W tym filmie brakowało mi Clarka Kenta, ale zakończenie usatysfakcjonowało mnie w pełni. W Batmanie 2 część była najlepsza i mam nadzieję, że tutaj tak będzie.

ocenił(a) film na 8
alien_2

Raczej w drugiej czesci bedzie juz sporo Clarka wlasnie patrzac na koncowke filmu

makaveli1983

No właśnie wiem i to mi się podoba, bo tutaj trochę mi tego brakowało. Nie wiem czy jestem przekonana do Lois, chcę zobaczyc ją w naturalniejszym środowisku niż statki kosmitów:)

ocenił(a) film na 8
alien_2

W drugiej czesci wrogiem number one bedzie Lex Luthor tak wiec nie trzeba sie zbytnio martwic o najazd kosmitow jak w tej czesci,ewentualnie jakis czarny charakter do pary z Lexem i.w.zupelnosci wystarczy,akcja tez bedzie sie dziac w Daily Planet skoro Clark i Lois pracuja tam razem:-)

makaveli1983

Już nie mogę się doczekać drugiej części. Jestem zaskoczona, że tak mi się ten film podobał, bo znajomi byli nim rozczarowani. To teraz czekam na informacje na temat drugiej części i obsady:)

alien_2

niby w 2015 roku ma być http://www.filmweb.pl/film/Man+of+Steel+2-2015-687215

wort801

Już znalazłam i zaznaczyłam:)

alien_2

ok :)

makaveli1983

Piekny wynik :)

ocenił(a) film na 9
makaveli1983

Tak więc pobił pierwsza część "Iron Mana" ($585,274,222) i wciąż zarabia, jednak nie ma szans pobić najlepszy jak dotąd debiut/restart adaptacji komiksu - "The Amazing Spider-Man" ($752,216,557). Analitycy przewidywali, że będzie to co najmniej $650 - $700 mln, jednak teraz, kiedy za dwa dni do kin wchodzi "Pacific Rim" będzie mu naprawdę ciężko dojść do $700 mln. Najprawdopodobniej zamknie się gdzieś nieco powyżej $600 mln. O sequel możemy być spokojni.

ocenił(a) film na 8
ash_williams85

Jeszcze mają być premiery w Brazylii i Japonii z tego co mi wiadomo więc pare groszy powinien jeszcze zarobić :)

ocenił(a) film na 8
makaveli1983

Szczerze, jestem troszkę zwiedzony wynikiem. Liczyłem, że będzie coś koło 800 mln. już teraz, a film przebije 1 mld. :)
No cóż, byle że jest prawie 600 mln :)

ocenił(a) film na 8
RazzleMan88

Jak na debiut MoS to raczej sporo zarobili jeszcze dwie premiery w Brazylii i Japonii,plus wydanie na blu ray oraz dvd,z tego tez beda wplywu,Warner Bros poczuli kase,niech pomysla jak zrobic druga czesc na ktora licze ze pobije jedynke bez zadnych ale :-)

ocenił(a) film na 9
makaveli1983

Z tego co wiem, to film na różnych umowach i licencjach jeszcze przed premierą zarobił ze 200 mln, także wewnętrznie mają już prawie 800, bo box office liczy się osobno.

ocenił(a) film na 8
Programista_filmweb

No wlasnie o tym zapomnialem jak tyle juz jest na koncie to wynik niesamowity:-)

ocenił(a) film na 9
makaveli1983

Na ten czas $588,061,943. Coś wolniutko idzie, ale idzie :).

ocenił(a) film na 8
ash_williams85

No dokladnie cos wolno idzie,jeszcze na blu rayu wyjdzie to na tym zarobia tez troche

ocenił(a) film na 9
makaveli1983

Zwłaszcza jakby był jakiś extended +1h (marzenie moje)

ocenił(a) film na 8
Programista_filmweb

Uuuu kolego to byloby cos pieknego ale Snyder to nie Ridley Scoot i na takie cos nie ma co liczyc

ocenił(a) film na 9
makaveli1983

Jest różnica między zwykłym extended, a wersją reżyserską, może snyder nie ma nic do dodania, nie znaczy to, że nic nie dodadzą, a ponoć trochę wycięli, także nie tracę nadziei.

ocenił(a) film na 8
Programista_filmweb

Ja takze licze na mala niespodzianke z ich strony

ocenił(a) film na 9
makaveli1983

Wynik do środy 10.06.2013 to $590,758,775

ocenił(a) film na 3
kiadimundi

Zarobił przed premierą?

ocenił(a) film na 9
Marekgdapl

A... Poj..bało mi się. do 10.07.2013. Przepraszam Tu jak coś masz link do fajnej stronki: http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=superman2012.htm

ocenił(a) film na 3
makaveli1983

A jak się ton ma do tych danych z 7 lipca?
$271,188,450 (USA) (7 July 2013)
http://www.imdb.com/title/tt0770828/business?ref_=tt_dt_bus

ocenił(a) film na 8
Marekgdapl

Ponoc przed premiera juz tyle zarobili na reklamach i umowach sponsorskich,czyli niby ten wynik na box office to hajs na czysto

ocenił(a) film na 9
makaveli1983

$619,195,000 - Dane z Niedzieli 14.07.2013

ocenił(a) film na 8
kiadimundi

Niezle spodziewalem sie mniejszych obrotow ale film caly czas twardo pnie sie w gore,granica 650mln jak najbardziej do pobicia

ocenił(a) film na 9
makaveli1983

Uważam że te dochody powinny już wystarczająco zadowolić Warner Bros do nakręcenia sequelu i oczywiście później długo oczekiwanej ekranizacji Justice League.

ocenił(a) film na 8
kiadimundi

Taki zastrzyk pieniedzy powinien zmusic ich do dzialania,bez pospiechu aby nie spartolic drugiej czesci no i JL oczywiscie,na to licze najbardziej,uniwersum DC na wielkim ekranie to bedzie cos

ocenił(a) film na 9
kiadimundi

Bardzo dobrze. Dla porównania "Batman:Początek" przy budżecie $150 milionów zarobił $374,218,673 i dostał sequel, zaś pierwsza część "Iron Mana" przy budżecie $140 milionów zarobiła $585,274,222, ale oczywiście do "The Amazing Spider-Man" wciąż mu daleko ($752,216,557). Szkoda tylko, że po hucznych zapowiedzieć Davida S. Goyera jak dotąd nie ma żadnych oficjalnego potwierdzenia kolejnych ekranizacji z DC Cinematic Universe. Już wiadomo, że na odbywających się w San Diego konwencie Comic-Con jak zwykle WB da dupy. Jak chociażby wspomną o "Man of Steel 2" to będzie cud.

ocenił(a) film na 8
ash_williams85

No WB da ciala jezeli nie zrobia nic w kierunku uniwersum DC,po jakby nie bylo sukcesie kasowym MoS czas ruszyc ta machine i ekranizowac nowe postacie,mozliwe ze maja plan i juz go wdrazaja w zycie a my nic narazie nie wiemy

ocenił(a) film na 9
makaveli1983

Henry Cavill i Zack Snyder będą obecni na SDCC dzisiaj o 20:30 (czasu lokalnego). Jeśli nawet nie wspomną o sequelu to ręka, noga, mózg na ścianie.

[ http://www.supermanhomepage.com/news.php?readmore=13639 ].

ocenił(a) film na 8
ash_williams85

Teraz jak jest pewnosc ze beda obecni sugeruje ze bankowo cos wspomna,mam nadzieje ze nie same idee a konkretne plany co do przyszlosci DC Univers

makaveli1983

teraz juz wiecie ze wspomnieli :)

ocenił(a) film na 9
makaveli1983

Jak na razie jest $635,021 ,000 i coś się zatrzymało, choć wciąż jest jeszcze japońska premiera, która będzie dopiero 30 sierpnia. Ciekawe, do ilu wtedy ostatecznie podskoczy.

Ketosz

No jakby nie patrzec...lepiej od

Iron man ; $585,174,222
Iron man 2 ; $623,933,331
Batman Begins ; $374,218,673
thor ; $449,326,618
Capitan America ; $368,608,363

ocenił(a) film na 8
reddevil7

Wynik swietny,jeszcze zarobi spokojnie,zawsze tak jest w tygodniu bo nie maja jak ludzie do kina wyjsc:D po weekendach zawsze jest podsumowanie,plany WB z comic conu bardzo mi sie podobaja no i jeszcze maja ponoc delikatnie wzorowac sie na Dark Knight Returns ciekawe czy takie same relacje beda pomiedzy Batmanem i Supermanem

użytkownik usunięty
makaveli1983

Mi się nie podoba ten tytuł "Batman vs Superman". Oczekiwałem współpracy, a nie walki :/ .

ocenił(a) film na 8

Wspolpraca bedzie na pewno ale po ciezkim boju,nie licze ze od razu przypadna sobie do gustu,czesto w kreskowkach lub komiksach mieli inne zdanie,ale zawsze wychodzilo na dobre

użytkownik usunięty
makaveli1983

Ale tytuł sugeruje, że cały film będzie skupiony na ich sporze. Nie podoba mi się to ;) .

ocenił(a) film na 8

Nie no ciaglej walki nie bedzie ale jakies niesnaski,moze bojka z uzyciem kryptonitu przez Batmana aby pozniej przez te wlasnie sytuacje mogli w koncu zrozumiec ze lepiej wspolpracowac dla dobra ludzkosci:-) a tytul nie wydaje mi sie zeby brzmial Batmam vs Superman,wydaje mi sie ze pomysla nad czyms w stylu World Finest

makaveli1983

Bedzie....Batman vs. Superman brzmi troche z dupki