prosze....
powiedzcie gdzie moge dostac ten film, po takich recenzjach nie moge sie doczekac kiedy go (ten film) dorwe
Cyfra+ uraczyła nim swoich abonentów - przypadkowo nagrałem na PVR po tytule. Jedno muszą przyznać - w swojej klasie (usypiacz) idealny. Przez parę dni zapewnia błogi sen po dawce ~10 min, chyba że ktoś denerwuje się ilością bzdur i amatorszczyzny wyciekającej z ekranu. A tak swoją drogą - ma ktoś odniesienie do PL "superprodukcji" w podobnym stylu i klasie ("Gulczas, a jak myślisz", "Yuurek kosmiczna nominaca" itp? Słyszałem tylko, że też są wyjątkowo "wspaniałe", ale nie miałem okazji oglądać. By nie tracić po 1,5h życia, niech ktoś skrobnie tu, proszę, czy "Czarna dziura" jest w jego ocenie lepsza/gorsza od dwu przywołanych wyżej tytułów - dzięki temu będzie się maiło pewne odniesienie nt. jakości produkcji TV w USA i PL (bo to nawet historia kina nie jest - serca i pasji w stylu Eda Wooda tu się nie uświadczy. IMHO CzD zasługuje na 0/10, max 1/10 i generalnie jest na dobrej drodze do tytułu najgorszego filmu, jaki w życiu usiłowałem oglądać.
Ja dotrwałem. Ale ten film, to rzeczywiście totalna klapa. Pomijając fakt, że najprawdopodobniej nie tak wyglądałaby katastrofa spowodowana stworzeniem czarnej dziury na Ziemi (co nieco o takich katastroficznych hipotezach można poczytać w artykułach krytykujących uruchomienie akceleratora LHC), to na dodatek zaserwowano nam fantastycznego, humanoidalnego potwora, który z niewiadomych przyczyn wyskoczył z dziury niczym Filip z konopii i nie wiadomo dlaczego żeruje na elektryczności z przewodów wysokiego napięcia. O grze aktorskiej i logice scenariusza nawet nie wspomnę. Jak dla mnie niestety film jest bez-na-dziej-ny. Dałem dwie gwiazdki wyłącznie za efekty specjalne, które jak na produkcję telewizyjną są całkiem niezłe. Widziałem gorsze.