PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=514}

Czarny kot, biały kot

Crna mačka, beli mačor
1998
7,8 62 tys. ocen
7,8 10 1 61688
7,9 32 krytyków
Czarny kot, biały kot
powrót do forum filmu Czarny kot, biały kot

Obejrzałem niedawno ten film i za nic nie mogę zrozumieć jego sensu, przesłania.
Czy ktoś może mi wyjaśnić o co chodzi w tym filmie, skąd taka wysoka ocena i zachwyt nad nim?

Ten temat nie ma na celu żadnej prowokacji itp. więc teksty typu "dorośnij to zrozumiesz", "jeśli nie rozumiesz to jesteś głupi" itd. proszę sobie darować.

ocenił(a) film na 8
hiperro

zacznij od zrozumienia słówka "swaboda" (tylko pisanego cyrylicą)...

ocenił(a) film na 10
gustekkk

Hahaha, dobrze ;)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 4
smogrgo

aha

smogrgo

ahahah no to pomogłeś :)
a że sam nie rozumiesz to się nie dziwię że nie potrafisz wytłumaczyć innym

ocenił(a) film na 10
SixteenJones

Tak jak jeden nie zrozumie jak można siedzieć i czytać książki bo przeciez tyle dróg do zdobycia tak inny nie pojmie jak można słuchać techno skoro to tylko jakieś łupanie a uszy czekaja tylko na pieszczotę muzyki klasycznej. Gusta i upodobania. Jeśli nie rozumiesz i nie przypadł Ci ten typ do gustu to nie marnuj czasu na zastanawianie się nad tym,. Ja nie nawidzę kina Bollywood a inni je kochają, rozumiem ten fakt i nie tracę czasu na głębszą rozkminę, polecam to samo ;)

m911

chciałabym ci jakoś odpowiedzieć, ale już nawet nie wiem na jaki temat rozmawiamy, bo wpis, na który odpowiedziałam został usunięty

ocenił(a) film na 8
hiperro

Krótko - chciwość. O chciwość chodzi. A film, bardzo dobry!

hiperro

a czy kazdy film musi miec jakies przeslanie

ocenił(a) film na 8
hiperro

Właśnie o to chodzi, że o nic szczególnego nie chodzi, ale jak to jest wspaniale pokazane! :)

ocenił(a) film na 10
raj001

O, to, to właśnie :)
Klimat, po prostu jest klimat i to wystarczy :)
Jeden z filmów które chciałbym mieć ze sobą na bezludnej wyspie.

ocenił(a) film na 3
hiperro

Nie podobał mi sie. Straciłam 2h zycia

ocenił(a) film na 8
hiperro

Parafraza życia - o to chodzi :)
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
hiperro

Myślę, że może chodzić o triumf nad złem, odreagowanie wojen jugosłowiańskich. Źli ludzie nie giną, dobrzy zmartwychwstają, wrogowie sie zaprzyjaźniają. Dobro zwycięża przez nokaut, bez zniżania się do metod Zła.