PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=514}

Czarny kot, biały kot

Crna mačka, beli mačor
1998
7,8 62 tys. ocen
7,8 10 1 61688
7,9 32 krytyków
Czarny kot, biały kot
powrót do forum filmu Czarny kot, biały kot

Czegóż w nim nie ma - miłość, śmierć, hektolitry wódki, cygańscy gangsterzy o złotych zębach, karlica, wyrywanie gwoździa pośladkami;D A wszystko jeszcze bardziej absurdalne niż mogłoby się Wam wydawać;P Absolutnie cudowny film! Genialny! Jeden z najlepszych, jak nie najlepszy, w dorobku Kusturicy. Przynajmniej moim zdaniem. 10/10.

ocenił(a) film na 9
JohnKlonMorfinka

Dokładnie podpisuję się. Takie same uczucia mam po tym filmie. Popaprany, śmiechowy, genialny! Do tego ten klimat prowincji i wieśniackich gangsterów ;P I to serbskie (chorwackie!) disco polo rozwala ;P Ta techniawa też ;P
Ale prawdziwym majstersztykiem jest tu muzyka folkowa, w tym słynny kawałek, znany w Polsce pod nazwą 'Prawy do lewego'.
A zakończenie z Casablanki - CUDO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Polecam każdemu!
Polecam też 'Underground' Kusturici

ocenił(a) film na 9
JohnKlonMorfinka

Wspaniały, zwariowany, mega-pozytywny, pełen temperamentu film! Non-stop coś się dzieje, muzyka podkręca akcję do najwyższych obrotów. Prawdziwie relaksujący, kontrolowany chaos, uśmiech nie schodzi z twarzy jeszcze długo po zakończeniu seansu. Nawet nie byłem specjalnie zły na negatywnego bohatera, koksiarza Dadana:) Zdecydowanie godny polecenia!

ocenił(a) film na 10
JohnKlonMorfinka

dosłownie! ten film jest tak popieprzony, że aż piękny. Muzyka, cyganie, dziadkowie ze złotymi zębami, DADAN oczywiście (mistrz tańca i piosenki "pitbull...) Jeden z najlepszych filmów jakie oglądałam tego typu- mistrzostwo świata 10/10 (szkoda, że nie można obstawić więcej) :)) pozdrawiam