Czarownica 2

Maleficent: Mistress of Evil
2019
6,9 54 tys. ocen
6,9 10 1 54447
6,2 12 krytyków
Czarownica 2
powrót do forum filmu Czarownica 2

1) W dniu 16 urodzin Aurory Diabolina spieszyła się z uśpionym Philippem do zamku Stefana zanim zajdzie słońce. Ale po co jej się spieszyło, skoro pocałunek mógł wybudzić Aurorę nawet wtedy, gdy ona już zaśnie?
2) Skoro Philipp tak bardzo kochał Aurorę, to dlaczego nie zdołał jej wybudzić, gdy ta 5 lat wstecz ukłuła się w kołowrotek?
3) Skąd Ingrith wzięła ten kołowrotek?
4) Kto jest głównym bohaterem filmu: Diabolina czy Aurora?

ocenił(a) film na 7
anonim300

1) Nie pamiętam za dobrze jedynki, ale chyba oni nie byli tego do końca świadomi? I odkryli to dopiero później?
2) Bo w pierwszej części jej jeszcze nie kochał prawdziwie (ani ona jego), znali się ledwie chwilę. To było specjalnie zagranie na motywie, księcia z bajki, w którym od razu "zakochuje" się księżniczka. Druga część dzieje się 5 (?) lat później i w tym czasie rzeczywiście się w sobie zakochali.
3) Nie było to wyjaśnione chyba.
4) Można spokojnie powiedzieć, że obie. Miałem wrażenie, że w dwójce niestety Diabolina miała mniejszą rolę niż Aurora.

anonim300

1.Nie 16 , to były dopiero 15 urodziny Paskudy , a klątwa mówiła,, 16 lat i jeden dzień''
( widziałam interpretacje że to nawiązanie do tego że gdy Diabolina miała 16 lat Stefan ją okaleczył).
2. To było wykpienie motywu ,,znamy się jeden dzień i mamy prawdziwą miłość''
3.
4. A mi się wydaje że było odwrotnie, to Aurora drugoplanowa a Diabolina gdzieś pomiędzy główny bohater/antybohater/tragiczny bohater/szlachetny zbrodniarz.