PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=557330}

Czarownica

Maleficent
2014
7,3 225 tys. ocen
7,3 10 1 225320
5,9 51 krytyków
Czarownica
powrót do forum filmu Czarownica

Plusy
-Muzyka
-Fabuła
-kostiumy
-Efekty Specjalne
- Dialogi
- dobra gra aktorska w szczególności Angelina Jolie
Minusy
-film za krótki
Ocena 9/10 polecam

ocenił(a) film na 9
wort801

Historia nie była banalna ani sztampowa , przeciwnie dawała do myślenia . Aktorstwo , muzyka , efekty , kostiumy rewelacyjne . A na deser Lana Del Rey , warto było pójść na Czarownice , prawda ?

Gloredhela

No prawda :)

Gloredhela

U mnie Czarownica zajmuje 4 miejsce z filmów z tego roku :)

ocenił(a) film na 9
wort801

U mnie pewnie też tak jakoś .

Gloredhela

U mnie tak
1 x-men przeszłość która nadejdzie
2 Spider-man amazing 2
3 Kapitan Ameryka 2
4 Czarownica
5 Godzilla
czekam jeszcze na hobbita

ocenił(a) film na 9
wort801

Ja poczekam na Strażników , a będę robiła podsumowania .

Gloredhela

Czekam na to podsumowanie :)

ocenił(a) film na 9
wort801

U mnie na pewno na pierwszym miejscu będzie Jack Strong , Czarownica też chyba będzie na podium.

ocenił(a) film na 6
wort801

Czy ja wiem.
Akurat dialogi nie porywały (wyjątkowo kiepski nawet jak na disneya humor), historia mocno sztampowa i przewidywalna.

Film ucierpiał przez usilne stworzenie historii która nadaje się dla dzieci, a jednocześnie miałaby być mroczniejsza, poważniejsza i przyciągać dorosłego widza. Nie powiem jak się sprawdza od tej pierwszej strony, bo musiałbym do tego znaleźć jakieś dziecko i wypytać. Z punktu widzenia dorosłego widza fabularnie film jednak nieco zawodzi i jest boleśnie przewidywalny.

Dealric

No to ja będąc w kinie chyba natrafiłam na tępe dzieci, bo w wielu scenach słyszałam szepty, za mną, przede mną i od lewej, "mamo, ale o co chodzi?", "Dlaczego królewicz nie obudził Aurory?", "A dlaczego król wysłał córkę do jakiegoś domku z tymi wróżkami?", "Czemu ta czarownica się tak wściekła?" ( w momencie chrzcin dziewczynki )
Według mnie jest to baśń dla widza 7+, bo jak zauważyłam w kinie, dzieci po prostu filmu nie rozumiały.
Pomijając, że nie wiedziały czym jest wrzeciono, ale do tego chyba miały prawo. :)

ocenił(a) film na 6
Zuza88

Widz 7+ ba widz 12+ to wciąż są dzieci ;)

Dealric

Wiem, wiem, ale chodzi o to, aby zrozumiały film ;)