Czworo do pary

The One I Love
2014
6,2 6,1 tys. ocen
6,2 10 1 6085
6,1 16 krytyków
Czworo do pary
powrót do forum filmu Czworo do pary

Tylko nie do końca rozumiem przesłanie. Może ktoś ma jakieś przemyślenia na ten temat?

ocenił(a) film na 8
My_Green_Eyes

Ja mam, ale są ponoć niezgodne z regulaminem tej strony...

My_Green_Eyes

Oprócz tego, że film zapowiadał się nawet fajnie, a tak od połowy była już tylko równia pochyła?
Pewnie chodziło o to, że ludzie, w których się zakochujemy, się zmieniają i trzeba się trochę napracować, żeby się po pewnym czasie nie okazało, że jesteśmy z nimi z przyzwyczajenia i że wokół jest tylko rutyna i brudne skarpetki,

ocenił(a) film na 7
baluk

to jedna strona. druga może być taka, że gdy się zakochujemy - pod wpływem ekscytacji, euforii, hormonów i jakiejś tam innej "magii" - wielu rzeczy po prostu w partnerze/partnerce nie widzimy lub przymykamy na nie oko; z czasem okazuje się, że zakochaliśmy się w wyobrażeniu danej osoby, która nijak się ma do tej prawdziwej. zauważcie, że sobowtóry Ethana i Sophie były takimi niby ich lepszymi wersjami - ale lepszymi dla drugiej strony. Sophie chciała kogoś czułego, romantycznego, kogoś kto mówi o uczuciach, jest subtelny a jednocześnie odrobinę szalony (czego przykładem chyba miały być "włosy surfera" ;) ), zaś Ethanowi odpowiadał niekłócąca się, spokojna, nie-uparta za to bardziej uległa partnerka - i teoretycznie oboje dostali to pod postaciami sobowtórów.

ocenił(a) film na 7
My_Green_Eyes

Ja zrozumiałam przekaz w ten sposób, że nie do końca liczy się wygląd, zakochujemy się jednak w charakterze. Przecież wyglądali tak samo, a jednak dokonali wyboru, a nie na chybił trafił ;)

ocenił(a) film na 7
My_Green_Eyes

Dla mnie zakończenie pokazuje, że po weekendzie Ethan się nie zmienił. Zmiana zaszła wyłącznie w jego żonie. Jeden partner musiał ustąpić drugiemu.