W ogóle mi się nie podobał:/ Pomijając sprawę podobieństwa do "Madagaskaru" w filmie nie ma ani odrobiny oryginalności, o świeżości czy lekkości nie wspominając."Dżungla" to moim zdaniem efekt chorej rywalizacji z "Dream Works", film zrobiony tylko po to żeby rzekomo dowieść swojej wyższości nad konkurentem.Chociaż faktycznie animacja jest lepsza technicznie, bardziej różnorodna i szczegółowa, to o mało co się przez nią nie porzygałem:/ Przez cały film miałem taki niesmak, jakbym się przejadł słodyczami...wszystko tu wygląda tak ślicznie, tak cacy i słodziudko, że aż mnie to skręca...absolutnie żadnej "lekkiej kreski", dowcipu i odrobiny karykatury, za które właśnie uwielbiam Dream Works i ich "Madagaskar".Sama historia w "Dżungli" opiera się na ogranych do bólu shematach, "chwytających za serce" dialogach, które są kompletnie nieoryginalnym odzwierciedleniem scen znanych z dziesiątek innych kreskówek, tylko postacie i otoczenie inne... ale czy tak naprawdę do końca??Przecież siedziba tych całych sekciarskich antylop to kryjówka hien z "Króla Lwa" w wydaniu czerwonym.W tym też miejscu jesteśmy świadkami sytuacji żywcem wyjętej z tej rewelacyjnej bajki.Obecnie w animacjach standardem są nawiązania do innych filmów, są one jednak trafione jedynie wtedy gdy nie są całkowicie oczywiste i przez to żenujące...a takie właśnie są w "Dżungli"...i taki właśnie jest cały ten film.3/10
dokładnie.. oglądając miałam w głowie identyczne sceny z madagaskaru i króla lwa, bajek, które naprawdę mi sie podobały, co mnie jeszcze bardziej wkurzało .. denerwujące były jeszcze te przydługie sceny "chwytających za serce".. gdyby chociaż teksty były zabawne.. lub fabuła ciekawa.. eh
Jednym zdaniem: strasznie mi się ta animacja nie podobała i wole o niej więcej nie pisac;p wole zapomniec.
pozdrawiam
zgadzam sie.
"Dżungla" niby super, reklamowana bardziej od x-menów(co mi się o wiele bardziej podoba) a gorsza. Myślałam że to fajna bajka, owszem, animacja nie zła ale brakuje tu humoru... itp.
Duzo zgapione od Madagaskaru...
Ja niestety na tym filmie byłam z młodszym bratem, jako niańka i chętnie bym wyszła z tego kina, nudziło mi sie jak nie wiem.
ogólnie: 2\10