PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10059672}
6,4 183  oceny
6,4 10 1 183
6,2 5 krytyków
Dalajlama. Przez mądrość do szczęścia
powrót do forum filmu Dalajlama. Przez mądrość do szczęścia

...aż mój zapał nieco ostygł, gdy trafiłam na akcję Dalajlamy sprzed dwóch lat, kiedy to pocałował chłopca w usta, po czym poprosił go o possanie swojego języka.

kiniusza

yeah dokładnie XD ta chora akcja wskakuje mi do łba co najmniej raz w tygodniu, nie mogę tego przeżyć

ocenił(a) film na 8
kiniusza

Trzeba znać zwyczaje tybetanskie. Pokazywanie języka w Tybecie nie ma żadnego seksualnego poddekstu a "ssij mój język" to zabawa dorosłych z dziećmi polegająca na całowaniu. Pocałuj moje  oczka, pocaluj moj nosek... na koniec mówi sie, że  dostałeś ode mnie już wszystko więc zostało ci tylko zjedzenie języka  :) ( w formie zabawy jest to wszystko). Nie chce mi się załączyć  link, bo bym załączyła ( ale wystarczy wpisać słowa kluczowe i przeczytać jak eksperci tłumaczą oburzenie swiętoszkowatych oraz ludzi , ktorzy własne fobie i lęki przekładają na to zwyczajne tybetanskie zachowanie).

de_monic

Mam nadzieję, że masz rację, tylko jeśli to takie zwyczajne tybetańskie zachowanie, dlaczego potem Dalajlama oficjalnie przeprosił chłopca i jego rodzinę? Z tego, co wiem, nie tylko w świecie zachodnim ta sytuacja wywołała oburzenie.

ocenił(a) film na 8
kiniusza

Przeprosił (bo skoro ludxie się tak oburzyli, to przeprosił), ale zaznaczył, że zachowanie nie miało zamiaru skrzywdzenia chlopca.