PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=647326}
4,8 4,3 tys. ocen
4,8 10 1 4319
5,4 5 krytyków
Dark Was the Night
powrót do forum filmu Dark Was the Night

Moim zdaniem jest bardzo dobry..Duzo ma tajemniczosci . Cala historia jest ciekawa a film oglada sie z napięciem. 8+

ocenił(a) film na 6
olekd

Zakończenie według mnie psuje cały film. poza tym to 8/10

ocenił(a) film na 5
olekd

Moim zdaniem to dramat z elementami horroru. Szeryf zmaga się z poczuciem winy, cała sytuacja zaczyna go przerastać. Napięcie jest dosyć dobrze się ogląda, ale zakończenie mogłoby być jakieś ambitniejsze.

ocenił(a) film na 8
olekd

Nie mogę napisać co mi przeszkadza bo nie zaznaczyłeś że temat zawiera spoilery. Ogólnie mówiąc coś w finale filmu mi nie zagrało jednak samo zakończenie zajebiste. Do tego klimat rewelacyjny coś ala "Sztorm stulecia", uwielbiam jesienią i zimą oglądać filmy osadzone na jakimś zaśnieżonym zadupiu :) Akcja filmu też rozwija się w dobrym tempie, długo można się jedynie domyślać co to i skąd to. Wg mnie film bardzo dobry mimo iż nie przeraża.

ocenił(a) film na 3
olekd

Tym , że to tanie gó**o a nie film. Skąd twórcy biorą takie pomysły, mogliby wpaść na coś ambitniejszego niż prehistoryczny potwór z lasu. Jakoże horrorów jest mało, więc pole manewru jest duże, rozumiem że ciężko stworzyć dobry film np. dramatyczny, bo cały rynek jest tym zapchany, a horrorów jest stosunkowo nie dużo, więc można sobie pozwolić na szaleństwo i w końcu stworzyć coś dobrego, ale jak widać kolejny twórca poszedł na łatwiznę, pominął zaawansowaną fabułę ze szczyptą np. dramatu lub psychologii, wolał po prostu nakarmić nas zwykłym prostym filmem z bestią, która skądś sobie przyszła i ludzi pozabijała i hej hej ludzie to na pewno to kupią, bo są bezmózgową masą i wystarczy im tylko polać krwią przed oczami, by byli w pełno usatysfakcjonowani. Widząc taki proceder zastanawiam się czy kinematografia się rozwija czy cofa.